Rick – Hundhjälpen

Född: 2014 jan
Kön: Hane
Höjd: 50 cm
Längd: 40 cm
Hals: 29 cm
Bröst: 51 cm
Vikt: 10,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Rick finns för omplacering i Växjö i väntan på ett livslångt hem. Han tar gärna emot besök från intressenter.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2015-10-16
Senast uppdaterad: 2018-02-27
Ankom Sverige:


Rick uppmärksammades i området kring kärnkraftverket i Cernavoda när han var ca tre månader gammal. Området är populärt bland gatuhundar då det alltid funnits en del utländsk personal där och de har i allmänhet varit vänligare inställda till hundarna är lokalbefolkningen. En del har lagt ut mat till dem och andra har ringt till hägnet när nödfall dykt upp. SaveTheDogs personal gör regelbundna rundor till området för att kolla upp situationen och vid en sådan inspektion beslöts det att omhänderta lille Rick. Han hade då nyligen dykt upp i området och bedömdes vara i mycket dåligt skick, något som bekräftades av veterinär när den unge, magre valpen nådde hägnet. Rick var från första minut mycket kontaktsökande och fäste sig snabbt vid sina vårdare. Han återhämtade sig snabbt och fick växa upp i den trygghet som hägnet erbjuder. Tyvärr hamnade han lite i bakgrunden där men fick så småningom chansen genom Hundhjälpens adoptionsprogram att komma till Sverige. Vår stilige Rick söker nu sitt evighetshem där han alltid kommer att vara älskad för precis den han är – och där han aldrig behöver oroa sig för att behöva flytta vidare.

Rick är fullastad med fina kvaliteter, men har inte riktigt fått komma till sin rätt. Det här är en grabb som har en enorm potential, men som är lite försiktig och behöver ges tid för att kunna ta för sig. Han har i hägnet framstått som en vänlig och tillgiven kille och dit kommer han att hitta igen. Det viktiga är nu för Rick att få sitt alldeles egna hem där man visar honom att han är önskad och uppskattad. Han älskar att traska i vår svenska natur och snusa på alla markens intressanta dofter. Att gå på promenad med Rick är ett rent nöje då han går lugnt i kopplet och är lyhörd på sin följeslagare. Sådant som är nytt känns lite obehagligt och därför är det viktigt att inte forcera Rick i situationer där han inte känner sig riktigt redo. Han behöver i egen takt få bekanta sig med främmande personer och situationer. Vi tror att en stabil hund i det nya hemmet blir en fantastisk följeslagare, mentor. Med sitt vänliga sätt kommer Rick även att kunna bli god vän med en katt.

Till vår allra raraste Rick söker vi nu ett varmt välkomnande hem där han får bli mycket viktig och där favoritsysselsättningen – promenader i markerna – tillgodoses ofta. Hemmet ska vara lugnt beläget, gärna med egen trädgård / täppa, där Rick kan ligga och njuta av vårsolen. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.


Text och bilder från Sverige
Juli 2017:

Rick är en fantastisk behaglig och snäll hund. Älskar kel och mys. Efter en vecka hos oss har han gjort flera stora framsteg och vågar utan problem gå ut genom dörren för en promenad.  Vi tränar på de dagliga rutinerna och även här går det framåt.  Vi har heller inte märkt några problem med våra andra hundar utan de har etablerat en bra vänskap.

Rick och vår rumänska tik Soya sover gärna tryggt ihop. Rick har stor potential att bli en kär familjehund.

 

 
%d bloggare gillar detta: