Rick – Hundhjälpen

Född: 2014 jan
Kön: Hane
Höjd: 50 cm
Längd: 40 cm
Hals: 29 cm
Bröst: 51 cm
Vikt: 10,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Rick finns för omplacering i Växjö i väntan på ett livslångt hem. Han tar gärna emot besök från intressenter.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2015-10-16
Senast uppdaterad: 2018-05-14
Ankom Sverige:


Rick uppmärksammades i området kring kärnkraftverket i Cernavoda när han var ca tre månader gammal. Området är populärt bland gatuhundar då det alltid funnits en del utländsk personal där och de har i allmänhet varit vänligare inställda till hundarna är lokalbefolkningen. En del har lagt ut mat till dem och andra har ringt till hägnet när nödfall dykt upp. SaveTheDogs personal gör regelbundna rundor till området för att kolla upp situationen och vid en sådan inspektion beslöts det att omhänderta lille Rick. Han hade då nyligen dykt upp i området och bedömdes vara i mycket dåligt skick, något som bekräftades av veterinär när den unge, magre valpen nådde hägnet. Rick var från första minut mycket kontaktsökande och fäste sig snabbt vid sina vårdare. Han återhämtade sig snabbt och har nu vuxit upp till en stilig yngling och har som mål i livet att få följa efter sina kamrater till Sverige, där hundar är viktiga och tas bra om hand.

I Sverige:
Rick är en underbar hund som nu söker sitt evighetshem. Han är fullastad med fina kvaliteter och är mycket tillgiven de människor han känner väl. Rick älskar att sällskapa i TV-soffan på kvällarna och bli kliad på magen. Han kryper sedan ihop till en liten boll och lyssnar lite förstrött på nyheterna. Rick tycker mycket om att gå ut och traska i trevliga miljöer. Promenaderna i skog och mark är ett nöjd för både människa och hund. Rick promenerar lugnt och värdigt, har bra kontakt med sin människa och blir lycklig över att få snusa runt där det passar. Han älskar små godbitar och står artigt och väntar på att få smaka – och vem kan då motstå hans bedjande ögon när han ber om en till. Han fungerar bra med andra hundar bara de är snälla och harmoniska. Rick har också visat sig vänligt inställd till katter så finns en hundvan katt i hemmet kan den också bli en fin kamrat. Till vår charmör Rick söker vi nu ett varmt välkomnande hem där han överöses med omtanke och välvilja – och där det dagliga livet berikas av härliga och spännande promenader. Rick vill bo i lugn miljö utan småbarn, gärna på landet där han trivs så bra.


 
%d bloggare gillar detta: