Rex – Hundhjälpen

Född: 2014 aug
Kön: Hane
Höjd: 69 cm
Längd: 69 cm
Hals: 51 cm
Bröst: 79 cm
Vikt: 36 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-10-09
Senast uppdaterad: 2017-10-09
Ankom Sverige:


Väldigt många av våra hundar har hittats som ensamma valpar på gatan. Vi funderar alltid kring vad som hänt mamman. En tik lämnar ju inte sina valpar åt sitt öde. Rex hittades helt allena på gatan vid ca 3 månaders ålder. Det bör ju ha funnits flera syskon men inga hittades. Det känns som om människor har ett finger med i att det dyker upp enstaka valpar så här – oönskade och så placeras de bara ut. Utan sin mamma överlever inte valpar på gatan – de svälter snabbt ihjäl. Rex hade varit chanslös om han inte setts av personal från SaveTheDogs. Det var november och väldigt ruggigt ute och de såg hur den lilla valpen huttrande kröp ihop invid en byggnad. Man plockade raskt upp gossen och inom några minuter satt han under en värmelampa inne på veterinärkliniken, väntandes på en första hälsocheck. Rex befanns frisk och hel, dock med en stor uppsättning tår på baktassarna, hela sex stycken. Han var kraftigt försvagad p g av svält. Rex bodde sina första veckor i hägnet som valpar brukar, inne i klinikbyggnaden. Där kan man säkerställa att valparna har det bra och är mätta och varma. Rex växte upp till en stor och ståtlig herre med den så ofta bland de rumänska gatuhundarna förekommande svarta ansiktsmasken. Han har siktet inställd på att bli familjehund i Sverige. Passet är fixat men flygbiljetten saknas. Vem bjuder på den? En underbar grabb väntar på sin chans!

Rex är en glad och pigg hund som älskar att springa. Han är snabb som vinden och rusar fram med svansen i topp, som för att visa oss vilken fin kille han är. De andra hundarna i lekparken får kämpa för att hänga med i svängarna. Rex är godmodig och mycket människokär, med mängder av positiv energi. Vi ser honom framför oss ute i de svenska markerna på långa strövtåg och på spännande äventyr, kanske en följeslagare i joggingspåret. Klipsk är han också – och kommer utan tvekan att älska även tankeutmaningar. Rex är en hund som kommer att skapa mycket speciell relation till sin ägare / familj, en relation baserad på ömsesidig respekt och välvilja. Han har många goda vänner bland de andra hundarna, både bland hanar och bland tikar och är mycket skicklig i det sociala samspelet. Detta gör att han accepteras i olika grupperingar och att umgänget sker på vänligt manér. Rex har presenterats för några av hägnets fantastiska katter, vilka han fann enormt intressanta. Då hans attityd var nyfikenhet samt vilja till kontakt och lek ser vi det som troligt att han i sitt nya hem även kan bli god vän med en katt.

Till vår ståtlige charmör Rex söker vi nu ett livslångt, varmt välkomnande hem där han får bli en älskad familjemedlem och där aktiviteter ute i naturen ofta står på agendan. Rex bor gärna med en trygg och snäll hundkamrat som kan visa honom hur livet i Sverige ska levas.%d