Rex – Hundhjälpen

Född: 2019, aug
Kön: Hane
Höjd: 50 cm
Längd: 53 cm
Hals: 33 cm
Bröst: 58 cm
Vikt: 17 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5000 kr
Övrig information: 

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2021-06-09
Senast uppdaterad: 2021-09-19
Ankom Sverige: 2021-05-29


I Sverige:
Här har det hänt finfina saker. Rex och Roxana har tidigare alltid hållit sig till varandra men tiden i Sverige har gett hundarna chansen att utvecklas individuellt. Beroendet av varandra har minskat även om Rex även i sitt framtida hem vill ha en hundkamrat – både för lekens som för sällskapets skull. Rex önskar sig ett hundliv som är bäst – och då ska det innehålla många spännande promenader, enormt mycket mys och så självklart det där praktiska – gosigaste bädden och godaste tuggsakerna. Rex är pigg och glad och söker sin dito, trygga evighets-människa. Hemmet ska inte ha city-läge och det ska finnas härliga promenadområden i närheten. Rex som har lätt att bli god vän med alla snälla hundar vill ha en hundkamrat i hemmet.

Så här skriver jourmatte:
”Rex är en oerhört tillgiven och gosig hund som aldrig får nog av uppmärksamhet och närhet. Han älskar att bli ompysslad och borstad. Inomhus är han lugn och gillar att slappa i soffan. Trädgården är mycket populär. Där försöker han få alla i sin närhet att busa. Är det ingen som vill leka så tar han sin leksak och springer runt själv i full fart. Sen vilar han en stund. Rex hade verkligen uppskattat en hundkompis som vill leka lika mycket som han.
Rex är oerhört matglad. Han är godismotiverad och vill vara till lags, vilket gör honom lättlärd. Att använda nosen för att leta efter godis är en favorit. Han gillar promenader och blir jätteglad när kopplet kommer fram. Han går fint i koppel överlag, även om han kan dra en del när han är exalterad. Hundmöten går bra, han bryr sig inte alls, dofter är intressantare. En fantastiskt duktig flugfångare!
Kortfattat – en toppenkille som är lätt att tycka om.”

Bakgrund:
Charmtrollen Rex och Roxana drev omkring på gatan och är troligen födda där. Ett gammalt, snällt par brukade slänga till dem lite matrester och då de fäste sig vid ungdomarna tog de in den på sin lilla innergård vid huset där de bodde för att skydda dem. Paret var dock väldigt sjukliga och hundarna glada och busiga – så situationen blev svår. En granne erbjöd sig ta in hundarna i sin lägenhet men Rex och Roxana vantrivdes på den lilla ytan. Beslutet togs då att överlämna dem till SaveTheDogs som givetvis välkomnade dessa härliga ungdomar. Här fanns genast mycket intressant att titta på och ännu fler kamrater att leka med för de här klipska unghundarna. De var tack vare människorna som hjälpt dem i bra skick när de anlände och växer nu upp till fina individer med en osviklig kärlek till varandra. Deras speciella relation gör att vi valt att samtidigt ta dem till Sverige, med förhoppning om en fortsatt gemensam framtid.


 


%d bloggare gillar detta: