Ray – Hundhjälpen

Född: 2012 mar
Kön: Hane
Höjd: 53 cm
Längd: 53 cm
Hals: 49 cm
Bröst: 78 cm
Vikt: 25 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3900 kr
Övrig information: Vi väljer att placera Ray i kategorin ”särskilda behov” trots att han inte har ett handikapp. Våra placerare kommer att diskutera detta ytterligare med hans framtida hem.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-10-07
Senast uppdaterad: 2017-10-07
Ankom Sverige:


En vacker vårdag för några år sedan observerades Ray i en park i staden Cernavoda i södra Rumänien. Han hade klarat den tuffa vintern men var i mycket dåligt skick. Rays päls var en stor tova innehållande såväl tistlar som annat skräp. Det drog och slet i tovorna så det var säkerligen mycket smärtsamt. Då hans rörelser var begränsade på grund av detta hade han också haft svårt att kunna skaffa sig mat. Ray var utsvulten och när man i hägnet rakat av tovorna såg man en tunn grabb vars revben och ryggkotor stod upp genom huden. Detta var dock lätt att råda bot på då Ray är en herre med synnerligen god aptit. På några månader uppstod en stilig kille i bra fysisk form och med en otroligt vacker päls. Ray tycks inte finna sin plats i hägnet och visar tecken på svår stress indikerande att han inte alls trivs där. Han har en lätt begynnande starr som inte det minsta påverkar hans vardag. På grund av sin situation är det viktigt att Ray snarast får chansen att lämna hägnet. Vi hoppas få se honom i ett svenskt hem före jul, innan isande fukt, snö och kyla sätter in i Cernavoda. Här har vi nu vår stilige Ray!

Ray är en väldigt sällskaplig kille. Han söker själv kontakt och är snabbt framme när vi besöker hans inhägnad. Vi brukar välja att bekanta oss med hundarna i lekparken så vi traskar dit med honom. Rays vänligheter är omfattande. Han buffas och stångas och slänger sig ideligen på marken för att bli kliad. Vi upplever honom ändå som mycket lugn och behärskad, hans kärleksbetygelser är omfattande men inte överdrivna. Han är helt enkelt en mycket trevlig kille! I hans nya hem är det nog en fördel om man är inställd på omfattande pälsvård – det finns verkligen mycket att kamma och borsta. Med pälsen i topptrim kommer Ray att vara oerhört vacker. Han har många goda vänner bland de andra hundarna och framstår där som en lite lugnande individ. Flera av de lite osäkrare hundarna håller sig nära honom. Med tanke på sin tjocka, varma päls och det faktum att han i skrivande stund är något överviktig deltar han inte i det värsta buset utan föredrar lite lugnare aktiviteter. Han verkar också vara en ”funderande” individ då han emellanåt verkar helt försjunken i egna tankar.

Till vår underbare Ray söker vi nu ett livslångt, varmt välkomnande hem där han får del i hundlivets allt goda. Ray bor gärna med en trevlig hundkamrat och vi tror att han med sitt godmodiga sätt även kommer att kunna bli god vän med en katt. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.%d bloggare gillar detta: