Raluca – Hundhjälpen

Född: 2015 sep
Kön: Tik
Höjd: 63 cm
Längd: 63 cm
Hals: 45 cm
Bröst: 74 cm
Vikt: 33 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-09-24
Senast uppdaterad: 2017-12-16
Ankom Sverige:


Finaste Raluca!

Höstvindarna tjöt runt knutarna när 10 veckor gamla Raluca hittades i utkanten av staden Cernavoda. Personal från hägnet passerade i bil ute på uppdrag, när de såg den lilla valpen ligga vid vägkanten. Valpen var så stilla att de först trodde den var påkörd och illa skadad. När man försiktigt lyfte upp Raluca såg man att hon var bara totalt utmattad. Den lilla kroppen verkade inte bestå av mycket annat än päls med benknotor innanför. Raluca hade säkert kommit bort från mamman för en tid sedan och för en liten valp går det då mycket snabbt utför. Raluca hade inte överlevt mer än några dagar om hon inte hade hittats. Nu fick hon i stället följa med till hägnet där varje valp tas emot med extra omsorg, då de oftast är mycket svaga och dödligheten är hög. Raluca trotsade oddsen. Hon vilade sig några veckor och började sedan med glädje ta del av livet i hägnet. Hon fick snabbt några kamrater bland andra unga hundar och flera goda vänner bland personalen. Ralucas tid i hägnet bör dock få ett slut snart – hon har potential till att bli en underbar familjehund i Sverige och det enda som saknas för att förverkliga drömmen är det egna hemmet som öppnar sin dörr. För Hundhjälpens alla vänner presenterar vi här vår underbara Raluca!

Raluca är en pigg och glad tjej som är full av positiv upptäckarglädje och energi. Hon är gärna med där det händer något och står vid stängslet med en ivrig glimt i ögat när vi kommer till hennes inhägnad. Personalen har berättat att hon älskar att vara ute och promenera så det är vad som står överst på schemat. Raluca promenerar iväg med spetsade öron och svansen i topp. Det här avbrottet i den annars rådande ordningen är välkommet. Hon är lyhörd och uppmärksam och vi förstår att hon är mycket klipsk. Det är lätt att få en fin kontakt. Raluca ställer gärna upp på lite mys och när vi kliat en stund kastar hon sig ner på rygg och ber att få även magen kliad. Hon ser överlycklig ut. Hon har en bra social kompetens i hundsällskap och förstår hur man ska föra sig i olika grupperingar. Många hundar upplever henne som både glad och stabil och söker gärna hennes sällskap. Spring och bus i lekparken är mycket uppskattat och vi ser hur roligt Raluca tycker det är att få sträcka ut och röra på sig ordentligt. Koppla av är heller inget problem när krafterna börjar sina. Det finns i hägnet även omhändertagna katter som hon fått träffa. Raluca hade gärna lekt med dem men de avböjde och föredrog lugnet i katthuset.

Till vår charmiga Raluca med så strålande fina egenskaper söker vi nu ett alldeles eget livslångt hem där hon får stjärnstatus. Hemmet bör inte ligga centralt i en större stad. Raluca bor gärna med en trevlig hundkamrat.%d bloggare gillar detta: