Rakel – Hundhjälpen

Född: 2020, okt
Kön: Tik
Höjd:
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt:
Kastrerad: Nej


Överlåtelsekostnad: 5000 kr
Övrig information: 50% tax och 50% pinscher

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2022-04-12
Senast uppdaterad: 2022-04-12
Ankom Sverige:


Rakel är en liten svensk hund ( tax / pinscher ) som haft trassligt tidigt i livet vilket har påverkat henne starkt. Hon var endast halvåret gammal när man i första hemmet separerade och här vet vi inte turerna utom att Rakel anlände svårt otrygg till sitt andra hem. Detta hem låg i stadsmiljö och man var borta mycket hemifrån i samband med jobb. Rakel hade svårt med den livliga miljön och mådde extremt dåligt när hon måste vara ensam. Hon var en mycket älskad liten fröken men man tvingades ta det tunga beslutet att söka ett nytt hem där hon skulle må bättre / få komma till sin rätt. Rakel finns nu hos en fodervärd där hon mår allt bättre – men för att få maximal glädje i livet är det livslånga, egna hemmet det allra viktigaste.

Rakel är en oerhört go, glad, lekfull och livlig flicka. Det bästa hon vet är att få gå på spännande skogspromenader där det nu på våren erbjuds tusen spännande dofter. Rakel nosar igenom alla spår med stort intresse – men upplevs inte ha någon överdriven jaktlust. Hon är dock en förstklassig sorkjägare! Hon vistas gärna ute i solen med några av jourhemmets andra hundar och inomhus hittas hon ofta liggandes ovanpå en mjuk soffrygg – njutandes av solen som lyser in på henne. Den här lilla tjejen behöver mycket närhet och förvissningen om att hon är älskad och önskad. Hon sover alltid med under täcket – just det här med täcken och filtar är viktigt för henne – dagtid ligger hon gärna och vilar helt under en fleecefilt med bara nosen stickandes ut. Det finns katter i hemmet och detta är problemfritt. I sällskap med andra hundar märks det att Rakel bott som ensam hund – hon hade vid ankomsten ingen aning om hur man beter sig i hundvärlden utan var väldigt klumpig i sitt kontakttagande. Hon har nu lärt sig mycket om hur man beter sig och är god vän med / ser upp till jourhemmets största hund. Hon SKA ha en trygg och stabil hundkamrat i sitt nya hem – medelstor / stor hund.

Till vår lilla ”kängru” Rakel söker vi nu ett fantastiskt hem där hon i princip aldrig behöver vara ensam. Hemmet ska vara i villa / på landet ( norr om Stockholm ) och man ska föra en lugn livsstil inomhus – men på den dagliga agendan inkludera friluftsliv och promenader över härliga ängar / i skogar. Rakels närhets- / trygghetsbehov är viktigt att prioritera. Inga unga barn i hemmet.%d bloggare gillar detta: