Raina – Hundhjälpen

Född: 2012 sep
Kön: Tik
Höjd: 56 cm
Längd: 55 cm
Hals: 43 cm
Bröst: 80 cm
Vikt: 20,8 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-09-08
Senast uppdaterad: 2017-09-08
Ankom Sverige:


Vår idag så vackra Raina var en skugga av sig själv när hon för två år sedan hämtades från ett bostadsområde i Cernavoda. Hon höll sig i området då där fanns containers fulla med skräp – vilket för en utsvulten gatuhund kan signalera något att ätbart. Mycket hade hon då inte hittat för hon var bara skinn och ben när hägnets hundfångare kom för att hämta henne. Man hade fått en påringning från boende i området att det fanns en nödställd hund där. Det verkade dock som om den underliggande orsaken till telefonsamtalet inte var hundens väl utan att man var rädd då hunden var ganska ”stor”. Raina lät sig villigt omhändertas och tryckte sig tätt emot sina räddare när man kom fram till kliniken där veterinären väntade för en första kontroll. Raina hade lite småblessyrer men inget allvarligt, så efter bad och mat var det dags för en välbehövlig vila. Hon sov över ett dygn så man förstår att tiden ute på gatan hade varit tuff. Snabbt fattade hon tycke för sina skötare och har sedan dess hälsat dem alla välkomna närhelst hon sett dem på dagarna under deras arbete. Med tanke på Rainas rasbakgrund kan hon ha hållits som ”vakthund” / kedjehund i ett tidigare liv. Hon kan ha rymt från en grym ägare ( vissa tecken tyder på det ) eller satts ut att klara sig själv. Bara Raina själv vet vilka hemligheter som döljer sig. Nu hoppas vackra Raina att hitta sitt evighetshem i Sverige och vi är glada att här presentera henne i vårt adoptionsprogram.

Raina är en glad och energisk tjej som gör ett mycket intelligent intryck. Hon scannar snabbt av nya människor och omgivningar och när bedömningen ”ok” gjorts är hon snabbt framme för att ta kontakt. Hon har en god social förmåga och etablerar gärna ett kamratskap med alla vänliga människor. Svansen viftar och Raina skuttar glatt omkring med en lycklig glimt i ögat. Hon älskar att promenera och njuter av den lilla vandring vi gör tillsammans. Även om hon är mycket intresserad av alla de fantastiska dofter som ”ligger utslängda” på marken håller hon kontakten med oss och visar att hon ser detta som ett gemensamt projekt. Värmen tar på och vi sätter oss i skuggan under ett träd. En av hundskötarna ansluter och berättar att Raina är en aktiv och nyfiken tjej som har en bra relation till de andra hundarna hon bor tillsammans med. Hon har även fått träffa några av de katter som bor i hägnet och hade helst velat leka lite men inbjudningarna fick ingen respons. Raina har alla de kvaliteter som borgar för en fantastisk framtida familjehund.

Vi söker nu för hennes räkning ett varmt välkomnande hem där hon får stå i centrum och bli älskad. Raina vill gärna tillbringa tid i de härliga svenska markerna – och däremellan slappa tillsammans med sin familj i hemmets vrå. Hon kan tänka sig bo som ensam hund i hemmet men även att dela bostad med en trevlig hundkamrat. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.%d