Pufi – Hundhjälpen

Född: 2015 okt
Kön: Hane
Höjd: 51 cm
Längd: 54 cm
Hals: 35 cm
Bröst: 55 cm
Vikt: 16,4 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-04-16
Senast uppdaterad: 2018-09-30
Ankom Sverige: 2018-09-29


Vår charmige Pufi hittades en regnig oktoberdag i de centrala delarna av Cernavoda. Han hade observerats av boende i området och en kvinna förbarmade sig och ringde till hägnet, där en av chaufförerna satte sig i bilen och körde för att se hur det var ställt med hunden. Det var definitivt inte bra ställt, så utan minsta tvekan tog chauffören honom med sig tillbaka. Pufi var oerhört svag och hade svårt att orka stå på benen. Blicken var matt och det kändes som om han var nära att ge upp. Kärlek och mat gjorde underverk och Pufi kunde snart visa sitt rätta jag – till glädje för alla runtomkring. Han är nu fullständigt återhämtad och då kvarstår nästa steg i livet – att hitta det rätta hemmet. Tills matte eller husse hör av sig väntar Pufi tålmodigt med sin finaste ägodel – sin röda boll – för honom en skatt. Vi presenterar här för Hundhjälpens alla vänner vår fine Pufi – redo för nya utmaningar i livet!

Pufi är en godmodig och snäll kille. Han blir väldigt lycklig när någon i personalen tar sig tid med honom och när vi besöker får även vi vara med. Som ny bekantskap måste man låta honom få fundera lite för att få förtroende, men sedan låter han sig gärna klias och diskuteras med. Den röda bollen är med – och självklart följer den med till det framtida hemmet. Pufi är en medelaktiv hund som gärna leker en stund, men också är nöjd med lugnt mys. Han har en problemfri relation till de andra hundarna i sin grupp men är inte beroende av dem i det dagliga livet. I lekparken kan han helt förnöjt ströva omkring och snusa på egen hand medan några andra hundar rusar runtomkring som vildar. Han kan också lugnt ligga och titta på de andra och se ut att undra om de inte något överdriver sin entusiasm. Pufi tränar nu på små koppelpromenader i omgivningen och är mycket intresserad av det som gömmer sig bland kvistar och stenar. Han har fått träffa några av de katter som bor i hägnet och var positivt intresserad till den grad att katterna tyckte han var lite för närgången, dock i vänlig anda. Vi tror att han i sitt framtida hem kan bo med en hundvan katt.

Till vår stilige Pufi söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får bli en väldigt viktig individ och får ta del i ett intressant och omväxlande hundliv. Hemmet ska inte vara centralt beläget och finns en egen gräsmatta / altan skulle Pufi bli lycklig – en plats att ligga och vila med bollen. Inga barn under skolåldern. Pufi bor gärna som ensam hund där han kan ägnas mycket tid, men har inget emot att dela hemmet med en glad och snäll hundkamrat.


 


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d