Pops – Hundhjälpen

Född: 2017 dec
Kön: Hane
Höjd: 50 cm
Längd: 52 cm
Hals: 39 cm
Bröst: 69 cm
Vikt: 21 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3000 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-05-01
Senast uppdaterad: 2019-12-30
Ankom Sverige: 2020-03-15


Det var ett gäng ynkliga valpar som anlände till hägnet senaste November. Regnet öste ner och de små som hittats i utkanten av Cernavoda var genomblöta och smutsiga. De skakade av kylan så de hade svårt att stå. För att få värme tryckte de sig tätt intill varandra. Det här lilla gänget hade varit dödsdömda utan SaveTheDogs. Endast ca 6-7 veckor gamla hade de inte en chans att klara den kommande vintern. De var magra och svaga, men alla hade en glimt i ögat som gjorde att situationen inte kändes helt hopplös. Pops, tillsammans med de fem syskonen tog sig igenom kriserna och började sitt nya liv innanför hägnets skyddande murar. De växer upp till glada, friska unghundar med aptit på livet. Hundhjälpen har blivit tilldelade Pops tillsammans med bröderna Ross och Moss. Tre andra syskon söker hem i Finland och Tyskland. Då hägnet inte erbjuder en idealisk miljö för en hund att växa upp i så hoppas vi att dessa underbara unghundar snarast ska hitta sina evighetshem i fjärran land. Här presenterar vi nu för Hundhjälpens vänner vår fantastiske Pops!

Pops är en pigg och glad grabb som ägnar dagarna åt att tumla runt med alla syskonen. Då de är många finns det alltid någon som vill leka – alternativt någon att krypa ihop med för att vila. Syskonen har haft stor glädje i att växa upp tillsammans och har egentligen inte haft något behov av fler bekantskaper, men nu när de börjar bli större har de även börjat intressera sig för andra hundar. Vi ser att de utvecklar ett fint hundspråk – i vilket det ingår att visa respekt för äldre, mer dominanta hundar. Personalen berättar om Pops att han är extremt nyfiken. Det förstår vi när vi ser den vakna blicken i hans ögon. Han är snabb på att ta in nya situationer och skaffa sig de små förmåner som finns – t ex att plocka saker ur en öppen väska och springa iväg med dem – med humöret på topp! Snabb som vinden är grabben så det är bara att vänta ut honom och sedan byta föremålet mot en godbit när han är redo. I det framtida hemmet ser vi mycket lek, bus och glädje, både hemma och ute i naturen.

Till vår unge charmör Pops söker vi nu ett varmt välkomnande evighetshem där han får växa upp till en stolt och självsäker hund, erbjuden ett fantastiskt hundliv. Han bor gärna med en trygg och stabil hundkamrat. Vi tror att han även kommer att kunna bli god vän med en hundvan katt. Inga barn under skolåldern. Hemmet bör inte ligga centralt. 

%d bloggare gillar detta: