Poppy – Hundhjälpen

Född: 2015 jan
Kön: Tik
Höjd: 48 cm
Längd: 52 cm
Hals: 37 cm
Bröst:
Vikt: 14 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-11-01
Senast uppdaterad: 2017-11-01
Ankom Sverige:  2018-01-28


Poppy som valp år 2015.

Den som håller ögonen öppna i södra Rumänien hittar en hund i nöd – det är ofelbart. Mihaela Baisan som driver ett eget, litet hägn i staden Neptun vid Svarta Havet har hittat hundratals. Denna gång överlevde Poppy tack vare henne. Mihaela upptäckte henne under en bro i mitten av kalla februari. Poppy låg vid sidan av vägen och var mera död än levande, endast ca 6 veckor gammal. Det är möjligt att hon blivit kastad där ur en bil – då hon absolut inte skulle kunnat ta sig dit själv. Poppy var stelfrusen och lindades omgående in i en varm tröja. Mihaela skippade dagens åtaganden och skyndade hem med den lilla valpen, som flaskmatades och sköttes om som en liten baby under de första kritiska veckorna. Ingen trodde egentligen hon skulle överleva – men det gjorde hon! Poppy fäste sig snabbt vid Mihaela och följde henne som en liten skugga. När hon blev stor nog att flytta in i hägnet placerades hon i en liten grupp med unga hundar och sedan har inget hänt – men nu är det dags. Här har vi nu vår fantastiska Poppy som längtar efter att få en alldeles egen familj i Sverige att ta hand om. Allt är klart inför resan – men hemmet saknas. Vi presenterar här för alla Hundhjälpens vänner finaste Poppy, ivrigt väntandes med passet i tassen!

Här har vi en tjej med hög social kompetens. Poppy älskar att träffa snälla människor och är en av de första att komma rusande för att hälsa. Hon kråmar sig, buffas lätt och viftar inbjudande på svansen – med en glimt i ögat som klart visar att här har vi en tjej med livsglädje. Leka och busa är det bästa hon vet och hon plockar gärna på sig de få leksaker som ligger framme och tar dem till sin liggplats. Vi tillbringar en lång stund med att kela med henne och hon är överlycklig. Poppy har många goda kamrater bland de andra hundarna men har tyvärr vid några tillfällen blivit attackerad av några tuffare hundar. Hon drar sig genast undan när de syns till. Alla övriga är goda vänner. Katter är heller inget problem – Poppy snusar lite lätt på dem och bjuder in till lek. Den här fina tjejen har alla de egenskaper som gör henne till en framtida fantastisk familjehund. Hon kommer att älska hemmalivet varvat med spännande äventyr ute i skog och mark.

Till vår vackra Poppy söker vi nu ett varmt välkomnande livstidshem där hon får bli viktigast i världen. Poppy bor gärna med en snäll hundkamrat som även kan bli hennes stöd i det nya livet. Då Poppy helt saknar miljöerfarenhet bör hemmet ligga relativt lugnt och man måste ha förståelse för att man i början måste ”skynda långsamt”.%d bloggare gillar detta: