Poppy – Hundhjälpen

Född: 2019, okt
Kön: Tik
Höjd: 53 cm
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt: 15 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 4500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2021-09-23
Senast uppdaterad: 2021-09-23
Ankom Sverige: 2020-07-04


I Sverige:
Poppys första tid i Sverige var fin men sedan gick allt åt pipan. Matte och husse separerade och matte mådde så dåligt att hon var oförmögen att ta hand om Poppy vars liv blev väldigt svårt. Inuti är hon dock fortfarande den rara tjej som anlände till Sverige och hon blommar nu upp igen. Så här skriver jourhemmet om sin fina skyddsling:
”Poppy är en intelligent och snabbtänkt hund som trivs med små utmaningar. Ställs hon inför en uppgift är hon tålmodig och ihärdig i sitt sökande efter en lösning. Det allra roligaste hon vet är att få vara i skogen och spåra, något hon gärna vill syssla med även i sitt nya hem. Poppy är mycket lyhörd och uppmärksam på sin människa och när förtroende etablerats är hon en rolig och alert kamrat som ställer upp på alla äventyr. Hon kommer att trivas i ett hem där friluftsliv ofta står på agendan och där gemensamma aktiviteter prioriteras. Hemmet blir platsen för avslappning och vila och vi tror Poppy hittar sin egen plats i soffan.
Poppy hälsar vänligt på de människor hon själv fått söka kontakt med. Det är viktigt att inte forcera henne socialt då hon har fått sin beskärda del av svåra möten i sitt tidigare hem. Hon behöver få många positiva möten med snälla människor för att återigen skapa goda relationer – på sina egna villkor. Det nya hemmet ska därför vara lugnt utan unga barn. Poppy vakar gärna över sina människor vilket visar på en stark flockkänsla. Hon är på många sätt exemplarisk – att åka bil är helt ok och hon kan vara ensam några timmar utan problem ( givetvis inte inledningsvis ). Hon har ett bra hundspråk varför hundmöten är en bagatell. Poppy mår bra av andra hundar och det är önskvärt att hon får en snäll hundkamrat i sitt nya hem.”

Bakgrund:
Både SaveTheDogs personal och Hundhjälpens besökare handlar ofta på snabbköpet Penny Market i Cernavoda. Området utanför är en vanlig dumpningsplats för oönskade djur. Mitt i kalla december hittade personalen här tre hjälplösa 6-veckorsvalpar i en kartong. Hade man inte tagit med sig valparna hade de utan tvekan dött då de så tidigt i livet borde ha fått skötas om av sin mamma. Majoriteten av rumänska valpar får en extremt tuff start i livet! Syskonen Poppy, Aldi och Liddle var i kritiskt skick då de var starkt nedkylda och väldigt tunna. Man har vid kliniken stor erfarenhet av valpar likt dessa och en behandlingsplan kördes igång utan dröjsmål. Efter några dagar hade valparna vilat ut och började lite smått kravla omkring i sitt utrymme och sedan dess har det bara gått framåt. Poppy är idag en frisk och glad flicka som likt brorsan Aldi hoppas på flygbiljetten till Sverige. Det tredje syskonet Liddle har fått sitt hem hos djurvänner i Rumänien. Vi hoppas nu snart få välkomna rara Poppy på Arlanda!


 

 


%d bloggare gillar detta: