Pongo – Hundhjälpen

Född: 2021, april
Kön: Hane
Höjd: 62 cm
Längd: 64 cm
Hals: 37 cm
Bröst: 67 cm
Vikt: 20,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5000 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2023-05-16
Senast uppdaterad: 2023-05-16
Ankom Sverige: 2023-04-07


I Sverige:
Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Pongo som är en fantastisk kille stressas av de unga barnen i hemmet – så nu söker vi för hans räkning ett nytt hem. Så här skriver matte om sin finaste kille:

”Pongo är en ung hund med många glada år framför sig. Han har bott med oss sedan början av april och har landat väl i Sverige. Utvecklingen har gått snabbt. Från att han knappt vågade sätta en tass inomhus, till att han nu glatt är med i köket, välkomnar oss hem med pussar och ”kramar”, obehindrat springer upp- och ner för trappor, sover i soffor och njuter av livet. Han blev snabbt rumsren och kan verkligen konsten att slappna av.

Pongo lär sig lätt och är kvick med att förstå vad som önskas av honom. Han kan redan flera konster och älskar att göra dessa för en godbit. I skogen är han mer fokuserad på oss människor än på dofter av vilt. Han har sett rådjur men ändå kunnat skifta fokus och komma och äta godbitar. Även katter har han passerat utan att reagera mer än med vänlig nyfikenhet. Promenader uppskattas och Pongo går fint i koppel, drar inte.

Han har ett artigt och vänligt hundspråk i mötet med hundar ute. Generellt är han tydlig i sitt språk och lätt att läsa av, både när han vill hälsa och när han vill slippa. Han bor ihop med en tik, också från Hundhjälpen, och har ett fint samspel med henne. De leker gärna tafatt i trädgården, men kan också koppla av tillsammans i varsitt soffhörn, och vara själva några timmar utan att verka ha något emot det. Vad gäller människor är han lite avvaktande i början, men vänlighet, godbitar och lek smälter hans hjärta, och mot oss har han varit otroligt hängiven från dag ett. 

Den som väljer Pongo får en trogen vän som kommer göra allt för matte eller husse. Glad, sprallig, följsam, lyhörd – och full av kärlek. En riktig kompis, i vått och torrt!”

Till vår underbare Pongo söker vi nu evighetshemmet där han välkomnas varmt. Boende i lite lugnare miljö och inga unga barn hemma. Skog och mark på agendan. Pongo vore glad för en hundkamrat i hemmet – som stöd och bäste vän.

Bakgrund:
SaveTheDogs erbjuder sedan 2002 gratis kastration av ägda hundar – just för att förhindra situationer likt denna. Mängder av ägare struntar i detta, misstänksamma mot alla utomstående. I juni kontaktades man av en person från ett av Cernavodas slumområden. Grannen som levde i misär hade en fastbunden tik med 10 valpar. Man skyndade från hägnet för att hjälpa och möttes av en totalt katastrof – en ”gårdsplan” lik en soptipp. Ägaren hade inte råd med hundmat så valparna som nu var ca 8 veckor gamla tuggade på lump och skräp för att hålla magarna mätta – tiken hade inte möjlighet att hjälpa dem då hon själv var undernärd. Pongo, Orazio, Bacco, Patch, Gaspare, Spot, Lotta, Mina, Gioia och Reina välkomnades till tryggheten vid Footprints of Joy och kunde erbjudas ett liv – där alternativet skulle varit att de dumpats av ägaren vilket var nära förestående. Valparna var tunna och svaga, men ändå glada och nyfikna. Stora insatser krävdes för att hjälpa detta stora gäng, men som ett mirakel överlevde alla 10 småttingar och är nu redo för nästa stora steg i livet – det som älskad familjehund i fjärran land. Gioia och Reina är tilldelade Tyskland – övriga 8 är blivande svenskar. Välkommen till Hundhjälpen, glade Pongo!%d bloggare gillar detta: