Pippi – Hundhjälpen

Född: 2017, mars
Kön: Tik
Höjd: 60 cm
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt: 35 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 4400 kr
Övrig information: 

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2023-05-20
Senast uppdaterad: 2023-05-20
Ankom Sverige: 2018-03-17


Pippi kom till Sverige från Rumänien 2017 via en förening som inte längre existerar. När förhållandena i hemmet nu ändrats och hon inte kan bo kvar stod hon utan skyddsnät. Vi på Hundhjälpen brukar erbjuda vår hjälp i sådana fall – så vi är nu glada att välkomna Pippi som ny HH-hund. Så här berättar matte om sin fina hund:

”Pippi kommer väldigt bra överens med andra hundar och har från dag ett trivts med hemmets andra hundar. Hon har en underbar personlighet och älskar att bli klappad och kliad. Ligger i soffan eller helst av allt i mattes säng. Har hundbäddar men min säng är ändå bäst. Pippi är väldigt snäll och gör knappt något väsen av sig inomhus. Hon är uppmärksam och säger till när det kommer främmande till huset. Är typisk herdehund i sitt temperament och väljer själv de personer hon tycker om – köttbullar är här en bra muta. Småbarn kan stressa henne så dem undviker vi i det framtida hemmet. Jag använder sele när vi går och hon går fint i koppel. Skogspromenader är favoriter. Hon är duktig på att åka bil för att ta sig till ett härligt utflyktsområde. Är väldigt vacker att se på och den trognaste vän man kan få när hon fått förtroende för sin person. Pippis fantastiska päls måste skötas för att inte bli tovig men hon tycker om att bli borstad och pysslad med. Det är självklart en stor hjärtesorg att inte ha möjligheten att ha kvar denna fantastiska hund, men livet tar tyvärr ibland sina egna vägar som man inte kan råda över och Pippi är så värd att få ett nytt, fantastiskt hem där hon kan sprida glädje runtomkring sig.”

Vi söker nu för finaste Pippi ett kärleksfullt hem beläget i lite lugnare miljö och utan små barn. Det bör finnas ett stort friluftsintresse då Pippi njuter av naturvistelser. Man ska också ha förståelse för herdehundens lite självständiga karaktär och integritet – och ta vara på dess goda egenskaper som lojalitet och intelligens.%d bloggare gillar detta: