Piper – Hundhjälpen

Född: 2015 nov
Kön: Hane
Höjd: 52 cm
Längd: 49 cm
Hals: 43 cm
Bröst: 71 cm
Vikt: 21 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Piper finns i foderhem i Falkenberg där han gärna tar emot besök av intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-07-03
Senast uppdaterad: 2020-04-06
Ankom Sverige: 2019-09-15


I Sverige:
Jourmatte beskriver vår Piper som en riktig guldkille. Han har funnit sin plats bland hemmets andra tre hundar och sprider glädje omkring sig varje dag. Så här berättar jourmatte:

”Piper, guldkillen! När Piper kom till Sverige var det en osäker och rädd kille som satt i flygburen men sedan dess har det hänt mycket. Som för de flesta gatuhundar så tar det lite tid att vinna hans tillit. Nu har rädslan bytts ut mot nyfikenhet och lyhördhet. Piper älskar att vara ute i alla väder. Han går jättefint i koppel och visar tydligt vad han tycker är intressant att snusa på. Han kan skutta och hoppa runt av glädje och nyfikenhet när vi är ute, så uppskattade är promenaderna ute i markerna. Vi har träffat många nya hundar. Piper kan visa lite osäkerhet men då lugnar jag honom och så är allt bra. Han känner sig också lite osäker bland främmande människor – så det är viktigt att ge honom tid att bekanta sig. Att springa lös ute är en favorit men det har alltid varit i en hundpark eller i en hage.

Hemma är han lugn och ligger gärna i köket. Han älskar att bli kliad och slutar man så kommer tassen om att han vill ha mer. Piper tycker om att vara bredvid en för att mysa men när det räcker traskar han lugnt över till sin bädd. Han är väldigt behaglig att ha i sin närhet men kan vara en liten samlare. Är något försvunnet härhemma så letar jag först i hans korg där det hittas både det ena och det andra, alltid oförstört.
Piper umgås problemfritt med katter. Det är en underbar kille som så gärna vill hitta sitt evighetshem med världens snällaste matte.”

Bakgrund:
När vi satt i våra hem och tidigt på morgonen såg på Luciatåg på TV höll i en annan del av Europa Piper på att dö. Han var bara 5-6 veckor gammal och låg i en hög med bråte. Det var iskallt och snöblandat regn vräkte ner. Tack och lov passerade en djurvän till fots och såg den lille stackaren. Kvinnan ringde sin man som snabbt kom körandes och Piper skjutsades till det räddande hägnet. Han var alldeles stel av kylan och bristen på näring och placerades snabbt under en värmelampa, insvept i en mjuk rosa fleecefilt. Det var illa med Piper. Så här unga valpar klarar ofta inte de första veckorna trots att man gör allt man kan för att rädda dem. Kraften är helt enkelt borta, början av livet var för svår. Piper trotsade dock oddsen och även om han var bland de mest medtagna valpar som kommit in, så hade han livsgnista. Det dröjde inte länge så började han intressera sig för den näringsrika mat som alltid stod och väntade på honom. Den lilla svansstumpen började efter några veckor vifta lite försiktigt när personalen kom och bytte ut skålarna. Piper överlevde – och växte upp till en frisk och stilig grabb. Hägnlivet är dock inte det idealiska för vår stilige gosse – så vi hoppas nu att hans framtida matte och husse ska se att han ivrigt väntar på just dem!%d bloggare gillar detta: