Pip – Hundhjälpen

Född: 2016 apr
Kön: Hane
Höjd: 57 cm
Längd: 52 cm
Hals: 38 cm
Bröst: 67 cm
Vikt: 22 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-06-30
Senast uppdaterad: 2018-06-30
Ankom Sverige: 2019-01-20


Sommaren är valp-tid i hägnet. Vår stilige Pip anlände en junidag vid två månaders ålder till hägnet – då i ett kritiskt skick. Han hade hittats av Filippo, SaveTheDogs dåvarande verksamhetschef, i ett buskage i centrala Medgidia. Pip var helt ensam och hade nog slutat sitt liv där i buskaget om inte Filippo råkat parkera sin bil precis bredvid. Han hörde gnyenden och när han förde undan några kvistar hittade han lille Pip, utsvulten och uttorkad, tunn som ett löv. Valpen fick följa med till det dåvarande hägnet i Medgidia där han vårdades tillbaka till god hälsa och levde sitt första år. Idag bor han vid Footprints of Joy där han enligt personalen är en glad spelevink. De gamla sorgerna är borta och Pip strålar av hälsa och energi. Så många av kamraterna har lämnat hägnet för härliga hundliv i fjärran land – den egna flygbiljetten är Pips högsta önskan. Han lovar att göra sitt bästa för att bli världens bästa hund och vän. Här har vi vår finaste Pip!

Pip är en väldigt snäll och trevlig hund. Han älskar att kramas och mysa – och tar varje tillfälle i akt att umgås med personalen. De berättar att han alltid haft ett gott öga till alla snälla människor – vilket vi också ser beviset för då han snabbt scannar av oss och därefter ser oss som nya roliga lek-kamrater. Han är en riktig nyfikenstrut – och snusar snabbt genom oss för att se vem som kan tänkas gömma en godbit. Det här är en lyhörd och klipsk grabb som i sitt framtida hem kommer att bli till stor glädje. Hans förhoppning är att få ett hem där det händer mycket roligt och där han även kommer att få lite tanke-utmaningar. Uppvuxen som han är i hägnet är det dock viktigt att ha förståelse för att den nya miljön kan vara en stor utmaning inledningsvis och att man därför inte ska pressa honom. I hundars sällskap visar Pip en god social kompetens, där han rör sig bekvämt bland kamraterna. Han tar del i lek och bus, men visar även en god förmåga att slappna av och bara låta tiden passera.

Till vår underbare Pip söker vi nu ett livslångt, varmt välkomnande hem där han får bli en älskad familjemedlem. Hemmet bör inte ligga centralt på en större ort. Inga barn under skolåldern. Pip bor gärna med en trevlig hundkamrat / mentor och vi tror att han även kan bli god vän med en hundvan katt.%d bloggare gillar detta: