Pepsi – Hundhjälpen

Född: 2015 maj
Kön: Hona
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1000 kr
Övrig information: Pepsi finns för omplacering i Örebro. Hennes rumänska namn var Calisa, omdöpt i Sverige. Omplaceras gärna ihop med hunden Ida som hon redan delar sitt nuvarande hem med.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-12-30
Senast uppdaterad: 2017-12-30
Ankom Sverige: 2015-12-20


Text från Rumänien:
Calisas liv höll på att sluta nästan innan det börjat. Kraftigt nedkyld hittades hon, bara några få veckor gammal, i en kartong utanför hägndörren en morgon i somras. Nattens regn hade gjort att kartongen var alldeles blöt, sidorna hängde och eftersom ovansidan läckte hade bottnen blivit en pöl. Fast i kartongen hade Calisa kylts ner ordentligt. Men det fanns också en lite tur i att lilla Calisa blivit så nedkyld och svag att hon knappt orkat pipa, för hon hade klarat sig undan nattens alla hot oskadd, trots sitt dåliga skydd mot omvärlden. De lösa hundarna och de vilda råttorna som rör sig runt hägnet hade kanske inte varit så vänligt inställda mot Calisa om de fått nys om att hon fanns där inne. Efter mardrömsnatten, ensam i mörkret och regnet, och dessutom så ung och utan sin mamma, trodde inte veterinären att hon hade särskilt stor chans att klara sig. Men man försökte rädda henne och satte in alla resurser som hägnet har. Och Calisa ger sig inte i första taget. Som den överlevare hon är så klarade hon av att återhämta sig.

Nu är hon en lekfull och energisk ung dam. Hon busar med sina kattkompisar och på kattungars vis slutar ofta leken lika fort som den kommer igång. Det går från full aktivitet till att somna i en hög med sina kattvänner eller i någon gästs famn. Calisa är mycket människokär och lättsam i all kontakt. Hon söker upp människor direkt och vill gärna kela en stund. Vi tror att hon kommer att bli en härlig familjemedlem och att hon kommer att må bra av att flytta ifrån den långtråkiga och monotona tillvaro som hägnlivet innebär. Calisa kan gärna tänka sig att bo med snälla hund- eller kattkompisar, men hon kan också bo som ensamkatt hos en familj med mycket tid för henne.


Text från Sverige
December 2017:

Pepsi ( f d Calisa ) är en katt som helt obesvärad av omställningen bara flyttade in i sitt svenska hem. Hon är en glad och godmodig katt som sommartid fått gå ut och in som hon velat. Nu på vintern har hon förvandlats till en prinsessa som föredrar värmen inomhus och att få ligga i någons famn och spinna. Pepsi är en motiverad famn-sittare som propsar på denna närhet vid TV-tittande eller när det ska läsas en bok. Hon är en väldigt charmig katt, stor för att vara en av våra katter och vid god hälsa. Nu har det tråkiga inträffat att matte insjuknat och kan inte ha kvar sina djur. Vi söker därför ett nytt hem till denna underbara katt. Finns möjlighet bor hon gärna med hunden Ida ( f d Liana ) som omplaceras från samma hem av samma orsak. Pepsi med sitt sällskapliga sätt kommer att glädja sin nya familj med många kära stunder.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: