Pepper – Hundhjälpen

Född: 2011, juni
Kön: Hane
Höjd: 55 cm
Längd: 52 cm
Hals: 42 cm
Bröst: 74 cm
Vikt: 26 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information: Pepper finns just nu i foderhem i Örebro där han gärna tar emot besök av snälla intresserade besökare.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2019-03-03
Senast uppdaterad: 2019-04-07
Ankom Sverige: 2019-03-15


En tjock, fin päls är inte alltid en fördel för en gatuhund. Ofta bildas stora tovor i pälsen, skräp fastnar i tovorna som blir värre och värre. Till sist är hela hunden som en enda stor dread-lock och det är smärtsamt att röra sig. Sådan var situationen för vår Pepper när han hittades i heta augusti i det fattiga området Columbia i Cernavoda. Han led svårt då pälsen slet i huden och verkade tacksam över att någon brydde sig även om det var lite otäckt att bli infångad. Veterinären sövde honom och befriade honom från det mest av pälsen och kvar fanns då bara en mager stackare med stora förskräckta ögon. Pepper har nu förutom lite stelhet återfått både hälsan och sin ”hårman” som i hägnmiljön givetvis inte är på topp. Livet i hägnet är monotont trots personalens omsorger och Pepper önskar sig en bättre tillvaro. Var i Sverige finns de hem där han får glädja sina människor varje dag? Pepper är resklar och står med passet i tassen och väntar!

Pepper är en lugn och balanserad grabb. Han vill gärna bekanta sig men först ska vi studeras några minuter. Hälsandet är artigt och vänligt. Pepper snusar på oss från alla håll och tackar sedan ja till en koppelpromenad. Han njuter av lugnet och tiden på tumanhand då han finner hägnmiljön för stökig för att han riktigt ska trivas. Vi traskar runt utanför hägnet där det finns så mycket intressant att titta och snusa på. Hela tiden håller Pepper god kontakt och verkar väldigt mån om vår vänskap. Han är en ljuvlig grabb som är lätt att ta till hjärtat. I en miljö med flera hundar runtomkring håller han sig helst lite på sidan för att undvika konflikt. Han har tidigare blivit påhoppad av några tuffingar. Nu önskar han sig lugn och ro – och trygghet. De katter han träffat har behandlats med respekt och vänlighet. Till vår stilige Pepper söker vi nu ett livslångt, varmt välkomnande hem där han får bli riktigt viktig för första gången i sitt liv. Hemmet ska vara relativt lugnt beläget, gärna i marknivå med egen täppa. Inga barn under skolåldern. Pepper kan tänkta sig bo som ensam hund för att få lägga beslag på all uppmärksamhet men delar även gärna hemmet med en vänlig hundkamrat.


Bilder från Sverige:


 


%d bloggare gillar detta: