Peggy – Hundhjälpen

Född: 2014 aug
Kön: Tik
Höjd: 40 cm
Längd: 46 cm
Hals: 39 cm
Bröst:
Vikt: 14,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-09-15
Senast uppdaterad: 2017-09-15
Ankom Sverige:


Lilla Peggy befann sig plötsligt med sin mamma och sju syskon i det beryktade ”dödshägnet” i staden Mangalia. Valparna var bara ca en månad gamla och hela familjen hade brutalt infångats av de kommunala hundfångarna och väntade nu på en säker och grym död. Det var september månad men en mycket kylig dag. Mamman och valparna förvarades på ett kallt betonggolv och de små var nästan stela av kylan. Räddningen uppenbarade sig i form av Mihaela Baisan som driver sitt lilla, privata hägn STAAD utanför staden Neptun vid Svarta Havet. Hon lyckades få med sig hela den lilla familjen men hade inte stort hopp att valparna skulle överleva då de var alldeles för små. Mamman troddes i alla fall ha en chans. Läs mera om räddningen här. Mihaela kämpade dag och natt och som ett mirakel överlevde samtliga valpar. Den första att ha turen på sin sida blev unga Wendy som snabbt fick ett hem i Schweiz. De vackra flickorna Emmy och Ryhanna har numera sina egna fina hem i Sverige. Vi presenterar här för alla svenska hundvänner ytterligare en syster i stort behov av sitt evighetshem, ljuva Peggy!

Peggy är en rar och sällskaplig flicka. Hon bor tillsamamns med systern Debby som även hon är aktuell för Hundhjälpens adoptionsprogram. I gruppen finns även några fler hundar och detta har ställt till problem för Peggy. Från att ha varit en accepterad och populär medlem i gänget har hon nu utsetts till hack-kyckling och har flera gånger anfallits av de tuffare hundarna. Mihaela gör sitt bästa att möblera om i hundgrupperna, men mönstret har tyvärr en förmåga att upprepa sig. Peggys situation är därför mer eller mindre akut och vi hoppas hennes framtida familj snarast ska finna henne här hos oss. Peggy har sedan tidig ålder varit ytterst vänlig och i motsats till flera av de andra systrarna har hon själv tagit initiativ till människokontakter. Även vi som bara tillfälligt besökt STAAD har fått gosa med henne. Självklart innebär en flytt en stor omställning för en hund som omhändertagits som mycket liten och därmed aldrig sett något annat än insidan på hägnet, men med förståelse och tid så kommer Peggy att blomstra i den nya miljön. Det är därför viktigt att det nya hemmet har förståelse för detta och inte stressar henne i situationer som hon ännu inte bemästrar.

Vi söker nu för vackra Peggys räkning ett tryggt och kärleksfullt hem där hon får sitt närhetsbehov tillgodosett. Hon vill gärna ha en snäll hundkamrat i lite mindre format i det nya hemmet – som kan hjälpa henne tillrätta i allt det nya. Hon har heller inget emot katter. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet som även bör vara beläget i lite lugnare miljö.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d