Patrizia – Hundhjälpen

Född: 2011 maj
Kön: Tik
Höjd: 60 cm
Längd: 60 cm
Hals: 41 cm
Bröst: 70 cm
Vikt: 22 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information: Patrizia finns för närvarande i ett foderhem i Örebro där hon gärna tar emot intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-06-30
Senast uppdaterad: 2018-08-31
Ankom Sverige: 2018-10-13


Patrizia kommer från det fattiga området Columbia i Cernavoda. Hon höll till på en parkering tillsammans med en kamrat. Varje dag kom en snäll kvinna dit med lite bröd och matrester. Hon hade gärna velat ha hundarna hemma men fick inte för sin man. Kvinnan bad SaveTheDogs hämta hundarna och kastrera / märka dem. De skulle då vara fredade från hundfångare. När SaveTheDogs sedan återvände med hundarna och släppte dem fria blev det ett ramaskri från andra boende i området.
Plötsligt ansågs hundarna ”livsfarliga” och togs de inte därifrån skulle man ta saken i egna händer. Det blev en hämtning till och sedan dess bor Patrizia i hägnet. Hon har där attackerats av andra hundar vilket skrämde henne enormt. Hennes vapendragare Thor har flyttat till Sverige så nu är livet lite tufft. Patrizia har idag inte en bra situation och hennes behov av att få lämna hägnet för gott är stort. Vi hoppas att någon bland Hundhjälpens alla vänner ska upptäcka henne och bjuda in henne till sin gemenskap.
Allt är klart – bara biljetten saknas.

Patrizia är en glad tjej med stor utstrålning. Hon älskar att umgås med personalen. De tar henne ofta med till lekparken där hon gärna busar runt med de leksaker som finns i en korg där. Hon går igenom samtliga men rugby-bollen är hennes favorit som hon gärna bär med sig. För att vara en ”mogen” dam är Patrizia väldigt aktiv. Hon gillar när det händer saker och studerar uppmärksamt vad vi har för oss när vi ses. Snabbt har vi etablerat en vänskap och får då se alla favoritleksakerna. Vi kan föreställa oss Patrizias bädd i Sverige – full av alla hennes skatter. En liten promenad i omgivningen blir en välkommen avkoppling. Patrizia traskar ivrigt på och är väldigt noga med att kolla upp alla de dofter som finns på marken. Det är en varm dag så vi vilar i skuggan under några träd där hon lugnt ligger och njuter av stillheten. Hon till och med somnar efter en stund.

Till vår härliga Patrizia söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där hon får stå i centrum. Hemmet ska ligga i relativt lugn miljö och det ska finnas ett intresse av att erbjuda henne ett rikt och varierande hundliv. På grund av tidigare attacker där hon bitits illa vill Patrizia bo som ensam hund i hemmet. Hon stressas av att ha andra hundar för tätt inpå. Inga barn under skolåldern.

Patrizia finns för närvarande i ett foderhem i Örebro där hon gärna tar emot intresserade.



 

%d bloggare gillar detta: