Ozzie (Davito) – Hundhjälpen

Född: 2021, okt
Kön: Hane
Höjd: 30 cm
Längd: 39 cm
Hals: 32 cm
Bröst: 45 cm
Vikt: 9 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 6500 kr
Övrig information: Finns i Stockholm. Observera att mått och vikt är vid 6 månaders ålder och Davito kommer att växa ytterligare.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2022-07-13
Senast uppdaterad: 2022-07-16
Ankom Sverige: 2022-05-27


I Sverige:
Ozzie är en charmig liten kille som önskar sig en trygg famn hos någon som har mycket tid att umgås med honom – och där han får vara nära när det ska sovas. Han är en glad och pigg grabb, mycket vänlig och mjuk och med en liten glimt i ögonvrån. Han är lekfull och gillar att småbusa. Man upplever honom som klipsk och nyfiken – och mycket läraktig. I nuvarande hem finns flera hundar och Ozzie får ibland finna sig i att inte få vara med – vilket han givetvis är ledsen för. Han finns nu i ett hem i Stockholmsområdet där han väntar på att möta sitt evighetshem. Man berättar i hemmet att han kommer att bli en ”bästa vän för livet för den som ger honom tid och utrymme att visa sin fina personlighet”. Ozzie önskar sig ett hem som ligger lite lugnare till och där man kan gå på roliga och utforskande naturpromenader utan alltför mycket störningar. Inga unga barn. Han önskar sig också en trevlig tik som sällskap i hemmet – denna kan då vara hans mentor i nya situationer där han känner sig osäker. Man får inte glömma bort att Ozzie är uppvuxen bakom hägnets skyddande murar och därför inte exponerats mot samhället. Han ska därför inte pressas i nya miljöer och bland nya människor – utan själv få avgöra takten för sina framsteg. Alla framsteg belönas givetvis med en liten godbit! Vem öppnar sin dörr för denne ljuvlige kille?

Bakgrund:
Mamma Olivia var verkligt illa ute. I början av december befann hon sig på en parkering vid en liten fabrik i Cernavoda – med fem nyfödda valpar. En pytteliten hund som dumpats av en oempatisk ägare som ville slippa bekymra sig om valparna – det enda troliga scenariot. Verkligheten är grym i denna del av Europa. De anställda vid fabriken tyckte synd om den lilla familjen och satte ut en hastigt ihopknåpad koja – men man förstod att familjen inte skulle klara den kommande vinterkylan utan mer hjälp. SaveTheDogs kallades till platsen och familjens framtid kunde därmed säkras. Olivia och de fem små – som verkligen var otroligt små – Davito, Mars, Rasha, Masha och Theodor fördes skyndsamt till veterinärkliniken där de fick tillbringa de kalla månaderna i ett eget, varmt rum och med all nödvändig vård. Olivia har nu när valparna blivit lite större fått flytta in med andra lite mindre hundar vilket hon stortrivs med – tills det rätta hemmet uppenbarar sig. Även alla fem valpar väntar ivrigt på att bli upptäckta. Samtliga förutom Theodor är tingade till Hundhjälpen. Välkommen till vårt adoptionsprogram, charmören Davito!%d bloggare gillar detta: