Orion – Hundhjälpen

Född: 2017 jun
Kön: Hane
Höjd: 50 cm
Längd: 50 cm
Hals: 30 cm
Bröst: 53 cm
Vikt: — kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information: Orion är trebent och räknas som en av våra handikappade hundar.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2021-08-09
Senast uppdaterad: 2021-08-09
Ankom Sverige:


SaveTheDogs personal arbetar inte bara i staden Cernavoda utan även i de omkringliggande byarna. Vid ett besök i byn Rasova fick man syn på en ömklig syn. En ohyggligt mager valp med ett vanställt ben linkade omkring. Man skyndade sig at omhänderta valpen som fick följa med tillbaka till hägnet. Veterinären uppskattade Orions ålder vid tillfället till ca fem månader. Han hade ett svårt, självläkt brott på ena lårbenet vilket gjorde att benet pekade fel och förhindrade Orion att röra sig bra. Tyvärr fanns inget alternativ till amputation. Det är ett mycket stort ingrepp och Orion hade först svårigheter att komma på fötter igen. Den medicinska personalen som fäst sig enormt vid den lille kämpen ägnade honom mycket tid och hjälpte honom att stärka upp sin bakkropp och hitta en ny balans. Idag är Orion ett glatt busfrö som framkallar många leenden såväl bland personalen som bland oss besökare. Hans unika ansiktsteckning gör sitt till. Även om Orion nu är återställd så är hägnet en negativ miljö för honom – där han ständigt är i farozonen för knuffar och tuffingar. Han ser nu fram emot att möta sin svenska familj – som ännu inte vet att Orion väntar just på dem. Var finns ni?

Orion är en glad liten kille. Han älskar att umgås och mysa med personalen som han ju känner väl. Nya bekantskaper vill han gärna studera några minuter före han kommer fram. Det här är mycket vänlig och sympatisk grabb med glimten i ögat. Han är på unga hundars vis mycket nyfiken och vill gärna kolla i våra väskor – och där finns mycket riktigt några godisbitar. Orion är god vän med alla de andra hundarna i sin grupp och tar del i de dagliga upptågen i lekparken med bästisarna, men kan också lugnt leka på egen hand med något han hittat. Trots sitt saknade bakben är han snabb som vinden och vi ser hur han njuter av att få röra sig fritt. Med sitt tillmötesgående sätt och vänliga natur tror vi att han även kommer att kunna bli god vän med en katt. Åsnor tycker han är märkvärdiga djur som behöver skällas ut – men risken att stöta på åsnor i Sverige är väl i princip obefintlig.

Till vår underbare Orion söker vi nu ett fantastiskt hem där förståelse och hänsyn tills hans handikapp finnes. Orion ska bo i marknivå med en egen trädgård / täppa att i egen takt strosa runt i – detta för att inte vara hänvisad till enbart koppelpromenader. Finns hund i hemmet ska den vara i lite nättare format. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.%d bloggare gillar detta: