Olivia – Hundhjälpen

Född: 2015 aug
Kön: Tik
Höjd: 49 cm
Längd: 52 cm
Hals: 46 cm
Bröst: 69 cm
Vikt: 26,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Olivia finns i ett foderhem i Helsingborg där hon gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-05-21
Senast uppdaterad: 2017-10-20
Ankom Sverige: 2017-10-07


Bakgrundshistoria:
Vår vackra Olivia anlände till hägnet i Cernavoda i årets sista månad, december – precis före den kallaste perioden sätter in. Det var en yngre man som kom med henne i sin bil. Som vanligt med de här hundarna som anländer i bil sade mannen att han hittat hunden på gatan och tyckt synd om den. Det syntes dock tydligt på Olivia att hon kände mannen. Vi får ändå vara glada att han valde att lämna in henne vid hägnet i stället för att lämna henne i ödemarken åt sitt öde. SaveTheDogs långa arbete i och kring staden har gett resultatet att många oönskade hundar lämnas in av sina ägare – men de övergivna hundarna är ändå vanligt förekommande. Olivia tydde sig snabbt till personalen och hade inget emot att hanteras och undersökas. Hon var utmärglad man hade inga skador. Även om ett veterinärbesök normalt inte är lustfyllt tyckte Oliva det var trevligt med uppmärksamheten – och snusade nyfiket på all närvarande. Hägnlivet passar inte denna vackra tik, så nu är hon utrustad med eget pass och står ivrigt och väntar på att bli upptäckt av den alldeles egna familjen i hundlandet Sverige. Se Olivia!

Olivia har säkerligen en svår bakgrund där mat inte hört till de dagliga rutinerna. Det är sällan en ägd hund i så skelettliknande tillstånd lämnas in. Vi tror hon hållits som vakthund / kedjehund för att hålla obehöriga borta. Kanske var hon olämplig då hon är väldigt människokär och lätt tar in alla snälla människor i sin vänskapskrets. Olivia är en mycket glad och aktiv hund. Hon älskar att leka och busa och skuttar glatt kring oss som för att uppmana oss till aktivitet. Hon älskar utmaningar av olika slag och framstår som extremt intelligent och lyhörd. Hon läser av vårt minspel direkt och förhåller sig därefter. Vi tar med henne till lekparken där vi kan busa loss tillsammans en stund före andra hundar också kommer dit. Olivia njuter av att få springa fritt och personalen berättar att hon även är riktigt duktig på att gå i koppel. Det här är en hund för det hem där man har en aktiv livsstil och där en hund är en given följeslagare i markerna. Med glädje kommer Olivia även att ta sig an tankenötter och varför inte lite ”nosework” där hon kan bli en stjärna.

Till vår fina Olivia söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där hon ägnas mycket tid och uppmärksamhet. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Olivia kan tänka sig bo som ensam hund där hon får mycket uppmärksamhet, men kan även dela hemmet med en stabil hane i liknande storlek / större. Inga katter.


Text från Sverige
Oktober 2017:

Olivia är tillgiven, älskar människor och även den stora favoriten – hundgodis. Hennes fodervärd berättar att hon gör en snabb utveckling, tack vare massor av trygghet och kärlek. Med andra hundar är hon än så länge lite osäker i början, men det släpper efter en stund. Olivia är en lättlärd, positiv hund som går bra i koppel. Hon tycker även mycket om att mysa och att bli kliad. Det här är en riktigt kärleksfull hund med massor av kärlek att erbjuda till sina människor.


Bilder från Rumänien:

Detta bildspel kräver JavaScript.


Bilder från Sverige:

Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: