Obelix – Hundhjälpen

Född: 2020, sept
Kön: Hane
Höjd: 49 cm
Längd: 51 cm
Hals: 31 cm
Bröst: 54 cm
Vikt: 9,3 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5800 kr
Övrig information: Finns i jourhem i Skövde. Observera att mått och vikt är vid 8 månaders ålder och Obelix kommer att växa ytterligare.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2021-05-12
Senast uppdaterad: 2021-06-27
Ankom Sverige: 2021-06-18


Obelix med syskonen Asterix och Irina föddes bakom murarna kring ett ödehus. Deras mamma trodde de skulle vara trygga där – men i södra Rumänien är hundar i princip inte trygga någonstans. SaveTheDogs hade hört talas om situationen och planerade att ingripa. Mamman jagades bort av grannar gång på gång och för att förhindra att valparna skulle skadas av dessa beslöt SaveTheDogs att snabbt hämta familjen till Footprints of Joy där man kunde garantera dem liv och en framtid. Räddningen skedde på nyårsafton och småttingarna var då tre månader gamla och skakade i kylan och i rädsla över de smällare som några barn i området roade sig med. Samtliga var tunna och medfarna men det var inget fel på livsandarna – valparna åt duktigt och började snabbt ta för sig. Att vara en trio gav dem både trygghet och lekkamrater. Alla som arbetar i hägnet är snälla, men tiden är knapp och miljön begränsande för unga hundar med aptit på livet. Vi välkomnar här vårt unge charmtroll Obelix till Hundhjälpens adoptionsprogram med förhoppningen att vi snart även ska kunna välkomna honom till vår sida av Europa.

Obelix och brodern Asterix är varandras bästisar. De leker, äter och sover tillsammans – men de kan även släppa in andra unga hundar i vänskapskretsen och är då vänliga i sitt kontakttagande. Obelix är en väldigt mjuk själ och måste behandlas med varsamhet. Han håller sig gärna bakom Asterix och blir osäker om man viftar omkring sig eller väsnas högt. För Obelix är det väldigt viktigt att ha en stabil hundkamrat i sitt nya hem – någon att kika på och ta efter. Han kommer då att växa som individ och så småningom har vi en ny stjärna. Vi tror att Obelix kommer att stortrivas ute i markerna men att han också kommer att bli väldigt tillgiven sin framtida familj. Som med alla hundar som vuxit upp i ett hägn likt Footprints of Joy saknar Obelix helt exponering mot omvärlden. Det är viktigt att man i det nya hemmet har förståelse för detta och inte forcerar honom i situationer där han känner sig obekväm. Framstegen får komma i hans egen takt. För vår rare Obelix, söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem där han får fortsätta sin positiva utveckling mot att bli en stolt och stabil unghund. Hemmet ska vara lugnt beläget och du ska ha en lugn livsstil.. Obelix vill ha en snäll hundkamrat i hemmet då denne skulle ha en viktig roll i att lära honom allt om hur livet ska levas i Sverige. Vi tror att han med sitt vänliga sätt även skulle kunna bli god vän med en hundvan katt.


Bilder från Sverige.

Bilder från Rumänien.

 

Räddningen av syskonen:


%d bloggare gillar detta: