Nu blir säkerheten obligatorisk!
Viktig information till nya ägare.

För Hundhjälpen har hundarnas säkerhet alltid stått i fokus och betonats. Trots detta förekommer rymningar p g av felaktig utrustning eller slarv. Dödsfall har inträffat. Nu gör vi säkerheten obligatorisk! Vi har tidigare propagerat för Haqihanas selar och nu tar vi krafttag för våra hundars skull.

Haqihanas sele modell ”Double H” är handsydd i Milano, Italien. Den är enkel att sätta på och bekväm för hunden utan några hårda, vassa eller skavande delar. Designen gör den rymningssäker under förutsättning att den är rätt inpassad.

VARJE hund som bokas fr o m 1a september 2019 kommer att resa med en egen ”Double H”-sele inpassad redan i hägnet. De minsta hundarna har Haqihana Long-selar. Vi kommer att ta ut en avgift för selen på 300 kr – vilket är halva priset jämfört med samma sele i Sverige. Tilläggs-avgiften erläggs i samband med bokningen av hunden. Selen kostar i handeln i Sverige ca 600 kr. Obs – fortfarande gäller att enkelt läderhalsband samt koppel ( ej Flexi ) och delta som fäster ihop halsband / sele ska medföras av ägaren. Alternativet till delta är två koppel. Gärna även bälte / hundförarbälte. Målsättningen är NOLL framtida lösa hundar, vilket inte är en utopi utan fullt realiserbart.

Hundar som bokats före 1a september men reser under slutet av september samt framöver ges möjlighet att köpa selen, färdigt inprovad, för 300 kr – således samma besparing. Obs – selarna finns inte tillgängliga tidigare. Viktigt att veta är att väljer man att inte köpa denna sele måste en ”godkänd” sele medföras till Arlanda, information om modeller finns på hemsidan, röda rubriken till höger. Detta gäller oavsett ankomstdatum. Ingen hund lämnar framöver Arlanda utan säker utrustning.

Blir du ägare till en hund som redan finns i Sverige och har haft denna sele med sig från hägnet tillkommer avgift 300 kr för selen, som ju är anpassad just för ”din” hund.

Ett fåtal hundar har en kroppsform som inte lämpar sig för Haqihanas selar. Vi återbetalar då givetvis avgiften och ger råd om alternativ.

%d bloggare gillar detta: