Nu blir säkerheten obligatorisk!
Viktig information till nya ägare.

För Hundhjälpen har hundarnas säkerhet alltid stått i fokus och betonats. Trots detta förekommer rymningar p g av felaktig utrustning eller slarv. Dödsfall har inträffat. Nu gör vi säkerheten obligatorisk! Vi har tidigare propagerat för Haqihanas selar och nu tar vi krafttag för våra hundars skull.

Haqihanas sele modell ”Double H” är handsydd i Milano, Italien. Den är enkel att sätta på och bekväm för hunden utan några hårda, vassa eller skavande delar. Designen gör den rymningssäker under förutsättning att den är rätt inpassad.

VARJE hund som bokas fr o m 1a september 2019 kommer att resa med en egen ”Double H”-sele inpassad redan i ägnet. Vi kommer att ta ut en avgift för selen på 300 kr – vilket är halva priset jämfört med samma sele i Sverige. Tilläggs-avgiften erläggs i samband med bokningen av hunden. Detta blir ingen merutgift för ägaren då
godkänd sele oavsett måste medföras till Arlanda.
Obs – fortfarande gäller att enkelt läderhalsband samt koppel ( ej Flexi ) ska medföras av ägaren. Gärna även bälte /hundförarbälte. Målsättningen är NOLL framtida lösa hundar, vilket inte är en utopi.
Detta gäller oavsett ankomstdatum.
Ingen hund lämnar vid ankomsten utan säker utrustning.

Blir du ägare till en hund som redan finns i Sverige och har haft denna sele med sig från hägnet tillkommer avgift 300 kr för selen, som ju är anpassad just för ”din” hund.

Ett fåtal hundar har en kroppsform som inte lämpar sig för Haqihanas selar. Vi återbetalar då givetvis avgiften och ger råd om alternativ.

%d bloggare gillar detta: