Nino – Hundhjälpen

Född: 2016 sep
Kön: Hane
Höjd: 47 cm
Längd: 48 cm
Hals: 41 cm
Bröst: 66 cm
Vikt: 22,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-07-28
Senast uppdaterad: 2018-07-28
Ankom Sverige: 2018-11-18


Den idag så ståtlige Nino var inte mycket att hurra för när han hittades. En liten, ynklig och smutsig trasa till valp, 6-7 veckor gammal, när han en novembermorgon upptäcktes av några snälla människor i Cernavoda. Samma människor har även tidigare ingripit och räddat liv. Nino anlände till hägnet invirad i en jacka. Veterinären var inte hoppfull – så här unga valpar överlever ofta inte, även om de kommer under behandling. Nino trotsade oddsen. Han tog sig igenom de första osäkra veckorna där han övervakades noga. Därefter vände allt till det bättre. Nino sov gott, åt duktigt och började intressera sig för omvärlden. Han fick så småningom ansluta till en grupp valpar där han genast fick flera lekkamrater och fyllde dagarna med mycket bus. Idag som vuxen bor han med två goda vänner, men önskar sig givetvis ett annorlunda liv där han bättre får komma till sin rätt och där spännande äventyr radas upp. Allt är klart för resan till det nya livet – bara det mottagande hemmet fattas. Vi är säkra på att vi kan hjälpa Nino med detta och välkomnar honom nu till Hundhjälpens adoptionsprogram!

Nino är en mjuk och väldigt vänlig kille. Han är mycket nyfiken på de människor som finns runtomkring men måste få bekanta sig i egen takt. Som så gott som alla hundar som vuxit upp i hägnet är det här med nya människor och miljöer en utmaning. Det är viktigt att ha förståelse för detta och inte stressa hunden i situationer den ännu inte bemästrar. Man bör även tänka på sitt rörelsemönster och sin röst – för att skapa trygghet och intresse hos hunden. Nino behöver några minuter på sig när han första gången träffar oss men snabbt förstår han att vi är ganska roliga och dessutom har godsaker att bjuda på. Han får ta med sig en kamrat och så gå till lekparken. Här visar Nino prov på alla konster han kan – springa snabbt, brottas med kamraten och gräva en fin grop. Hela tiden håller han ögonen på oss och tar regelbundet kontakt för att få en godbit. Personalen berättar att han är ett riktigt busfrö som gillar när det händer något roligt. När han väl bott in sig i Sverige ser vi honom som en riktig ”skogsmulle”, ivrig att gå på äventyr längs nya skogsstigar.

Till vår underbare Nino söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han i egen takt ges möjlighet att utvecklas och nå sin potential. Ninos hem ska vara lugnt beläget. Inga barn under skolåldern. Nino vill gärna bo med en trygg och lekfull hundkamrat som kan bli hans mentor i det nya landet. Vi tror att även kan bli god vän med en hundvan katt.


 


%d bloggare gillar detta: