Nicolle – Hundhjälpen

Född: 2020, sept
Kön: Tik
Höjd: 40 cm
Längd: 45 cm
Hals: 26 cm
Bröst: 51 cm
Vikt: 7 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5800 kr
Övrig information: Finns i Borås.  Observera att mått och vikt är vid 5 månaders ålder och Nicolle kommer att växa ytterligare.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2021-03-28
Senast uppdaterad: 2021-07-26
Ankom Sverige: 2021-05-29


I Cernavoda besöker många Penny Market för att göra sina inköp. Här dumpas ofta valpar och det är inte helt ovanligt att SaveTheDogs personal kommer därifrån både med egna matinköp – och en valp eller två. Denna tidiga novemberdag blev utfallet sex sotsvarta skönheter; Nicolle, Scarlett, Sharon, Natalie, Grace och Uma. Flickorna som var ca 6-7 veckor gamla hittades i en trång passage vid butiken. De var alla oskadda och i hyfsad form. Slutsatsen är då att deras mamma var en ägd hund som fått springa fritt och att man på detta sätt gjort sig av med valparna. Extra tragiskt då man i Cernavoda erbjuds gratis kastrering av sina hundar. Systrarna togs emot av veterinär och hundskötare – och efter de inledande procedurerna kastade de sig över de skålar med valpmat som ställdes fram. Livskraft fanns det gott om. Samtliga systrar mår idag bra och förbereds nu för flytt till fjärran land. Vi är glada att få välkomna ännu en skara småflickor och presenterar här för Hundhjälpens alla vänner vår härliga Nicolle som är redo att hitta sin egen familj.

Nicolle och systern Uma är två tvillingsjälar. De är båda små lurviga energiknippen som är överallt – hela tiden. I lekparken får Nicolle springa fritt med systrarna och där ser hon till att det inte är långtråkigt. Stannar springet och buset av hittar Nicolle på något nytt och inspirerar systrarna som är snabba att haka på. När personalen riktar sin uppmärksamhet mot henne rullar hon runt, skuttar och försöker ta sig upp i famnen – allt för att glänsa över resten av gänget – och vara den som först når godisbiten. Nicolle är en oerhört glad och sällskaplig valp som i sitt nya hem kommer att locka fram många glada skratt – och även orsaka några grå hårstrån. Det är omöjligt att inte älska henne och hon bjussar verkligen på sig själv och visar hur mycket hon uppskattar kontakt och lek. Hon är mycket uppmärksam och lyhörd – när hon hinner. Visst, Nicolle vilar också – tätt intill någon syster och med någon tass som lite lätt springer i sömnen. Till vår härliga Nicolle söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem där hon tas emot med värme och kärlek. Bostaden ska inte ha city-läge. Nicolle bor väldigt gärna med en pigg och trygg hundkamrat som kan bli hennes vägvisare i det nya livet – hon saknar ju helt exponering mot världen utanför Footprints of Joy. Vi tror att hon även kan bli god vän med en hundvan katt.


Bilder från Sverige

Bilder från Rumänien:

 

Räddningen av systrarna:


%d