Nicholas – Hundhjälpen

Född: 2015 aug
Kön: Hane
Höjd:
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt:
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1000 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2016-06-22
Senast uppdaterad: 2017-07-25
Ankom Sverige:


Vår stilige Nicholas anlände i mars till hägnet med bil. Mannen som kom körandes med honom sade sig ha hittat honom på gatan och sett att han var i dåligt skick. Allmäntillståndet var i alla fall inte sämre än att Nicholas hade gömt sig ordentligt i bilen – och fick lirkas fram med vana händer. Han var mager och tufsig, men tyckte ändå det var ganska trevligt att bli välkomnad med mat och dryck. Han hade inga skador utan var bara svårt medtagen efter att troligtvis ha levt utomhus hela vintern. De vanliga ankomstprocedurerna tog vid, och när faran blåstes över fick Nicholas flytta in i katt-huset med de andra katterna.

Han är en lite självständig själ, en ”tjuren Ferdinand-typ” som önskar sig lite stillhet för att kunna fundera kring både möss och livet som sådant. Det allra bästa han vet är att ligga på en mjuk kudde och spana ut över omgivningarna. Var i Sverige finns vår fine Nicholas evighetshem? Han väntar ivrigt på att hans egen matte eller husse ska bli varse var han finns och hur mycket han längtar hem.

Nicholas är en mycket trevlig katt. Han har en egen personlighet och vi upplever honom som mycket klok och eftertänksam. Han är oftast lugn och filosofisk – men så kan han plötsligt busa till det ordentligt med en katt-vippa med fjädrar. Nicholas stryker sig gärna mot ens ben och spinner glatt när vi böjer oss ner och pratar lite. Han vill själv välja när han ska bli upplyft eller ompysslad, och det är viktigt att respektera. Han håller sig väldigt gärna i närheten och ser på allt man gör. Det här är en kille som kommer att ha stenkoll på det som händer såväl kring spis och kylskåp som kring TVn. Han skulle gärna bo på landet där han så småningom kan få traska omkring och utforska omgivningarna. Bor han i tättbefolkat område ska han vara innekatt, men med tillgång till trygg utevistelse på t ex in-nätad balkong.

Nicholas har inget emot att dela hemmet med en lite lugnare katt-kamrat. Han har inte träffat hundar i hägnet men de finns runtomkring. Finns hund i det nya hemmet ska den vara vänligt inställd till katter.%d bloggare gillar detta: