Neu – Hundhjälpen

Född: 2013, okt
Kön: Tik
Höjd:
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt:
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1500 kr
Övrig information: Neu finns i jourhem i Göteborg där hon gärna tar emot snälla intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2019-10-18
Senast uppdaterad: 2019-10-18
Ankom Sverige: 2014-06-08


I Sverige:
Neu har bott fem år i Sverige och haft det väldigt bra. Matte har nu tyvärr insjuknat svårt och kan inte längre ta hand om henne – så det tunga beslutet att hitta ett annat gott hem har tagits. Neu är en fantastisk tjej som p g av mattes sjukdom är lite olycklig. Hon älskar närhet och kel och återfinns ofta i TV-soffan där hon väntar på att bli kliad och pratad med. Hon är uppmärksam och håller gärna sina människor inom synhåll. Bästa leksaken är en ”pipgris” men Neu tycker också om att gnaga på sina märgben eller en tuggknut. Att söka gömda godisbitar är väldigt roligt. Promenader i skogen är uppskattade men bäst är att gå längs en strandkant. Så här beskriver mattes dotter Neu:
Det bästa med Neu:
❤ Hon är tillgiven och trofast, en pålitlig vän i vått och torrt.
❤ Om man ger henne kärlek, ömhet och närhet får man tusenfalt tillbaks.
❤ Hon är väldigt smart och har lätt för att lära sig nytt.
❤ Ingen har så vackra ögon som Neu! Man smälter helt när man ser in i dem!
❤ Hon är förnöjsam och kravlös – en harmonisk hund under rätt förutsättningar
I sällskap av andra hundar visar Neu att hon är fredlig och snäll. Hon har heller inget emot katter. Till vår underbara Neu söker vi nu ett lugnt hem utan småbarn och där även läget är lugnt. Neu skulle uppskatta en egen gräsplätt. Hon bor gärna som ensam hund för att få vara riktigt viktig. Finns hund måste den vara mycket snäll.

Bakgrund:
Under några bilar på parkeringen vid provinshuvudstaden Constantas flygplats gömde hon sig, lilla rädda Neu. Någon i flygplatspersonalen hade sett henne där och kontaktat SaveTheDogs som man visste kunde hjälpa. Personal från hägnen gör täta turer till Constanta och råkade finnas på plats i staden – till lycka för lilla Neu som levde mycket farligt där på den hårt trafikerade parkeringen. Man lyckades med lock och pock fånga in den lilla valpen som bedömdes vara ca 3 månader gammal – och mycket, mycket rädd. Neu var mager och uttorkad men hade en positiv inställning till sin räddning och återhämtade sig snabbt. Neu som fortfarande är väldigt ung hoppas nu på att få tillbringa resten av sitt liv i Sverige där hundlivet är både tryggt och roligt.


 


%d bloggare gillar detta: