Nerra – Hundhjälpen

Född: 2011 maj
Kön: Tik
Höjd: 45 cm
Längd: 46 cm
Hals: 37 cm
Bröst:
Vikt: 13 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3900 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-09-10
Senast uppdaterad: 2017-09-10
Ankom Sverige:


Att på tre ben försöka hålla vid liv sina sex valpar var en fruktansvärd utmaning. Trots detta hade den fantastiska tiken lyckats hålla ihop hela skaran. Vi är dock helt säkra på att historien hade slutat illa om inte familjen räddats av Mihaela Baisan. Hon driver ett litet, privat hägn i staden Neptun vid Svarta Havs-kusten och har ett samarbete med SaveTheDogs och därmed även med Hundhjälpen. Mihaela hörde ryktesvägen om den stackars tiken och sökte genast upp den lilla familjen och tog dem med sig. Två av valparna dog inom några veckor men de övriga var friska och livskraftiga. Mamman hade turen att så gott som omgående få ett kärleksfullt hem i Italien, två bröder, Charlie och Nelson bor redan i Sverige. Kvar i hägnet STAAD finns Nerra som presenteras här, samt brodern Fred. Nerra har bott hela sitt liv i hägnet och det är nu hög tid att hennes liv kan få en vändning till det bättre – vad kan då vara bättre än ett eget hem i hundarnas förlovade land – Sverige. Se här vår vackra Nerra!

Samtliga syskon hade i början svårt att lita på människorna i sin närhet och höll sig helst till varandra. Tiden har dock mildrat rädslan och Nerra har på senare tid gjort stora framsteg. Från att tidigare snabbt ha dragit sig undan, tvekar hon numera bara en ytterst kort stund när nya människor vill hälsa på henne. Därefter kommer hon försiktigt fram och vill nosa lite försynt. Vi får gärna klia och kela med henne så länge vi är noga med att röra oss lugnt och tala med mjuka röster. Det syns på Nerra att hon tycker det är roligt. Hon har nyligen fått privilegiet att följa med Mihaela hem en dag och det var ett stort äventyr som uppskattades väldeliga. Nerra följde Mihaela som en skugga och satt lugnt bredvid henne på golvet när det vara dags att arbeta vid datorn. Givetvis bidrog en och annan godbit till den fina stämningen. Hos Mihaela bor det katter och även om de verkade lite konstiga i början så var Nerra vänligt inställd. Nerra har ett gott hundspråk och en god social förmåga. Hennes vänner i hägnet består av några lugna hundar samt brodern Fred. Kommer det livliga eller lite tuffare hundar nära så drar hon sig genast undan.

För vår charmigt rufsiga Nerras räkning söker vi nu ett livslångt, varmt välkomnande hem där hennes positiva utveckling får fortsätta – på hennes egna villkor. Hon saknar helt erfarenhet av annat än livet i hägnet och måste få stärka sitt självförtroende i egen takt. Nerra vill väldigt gärna bo med en snäll hundkamrat som kan stötta henne i det nya livet. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet som också ska vara lugnt beläget.


 


%d bloggare gillar detta: