Nero – Hundhjälpen

Född: 2015 feb
Kön: Hane
Höjd: 46 cm
Längd: 49 cm
Hals: 33 cm
Bröst:
Vikt: 16,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3500 kr
Övrig information: Nero finns för omplacering i Mora där han gärna träffar intresserade. Nero hette tidigare Stormy, omdöpt i Sverige. Måtten är från 2015 och Nero kan ha vuxit lite sedan dess, nya mått kommer inom kort.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2015-12-28
Senast uppdaterad: 2018-03-12
Ankom Sverige: 2016-03-20


Text från Rumänien:
Mamma Pumi hukade förtvivlat under några buskar utanför fängelset i staden Medgidia. Det var en blåsig vårdag med regn i luften. Pumis två små valpar satt darrande vid hennes sida, rädda, frusna och hungriga. Personal från fängelset hade ringt till hägnet och berättat om den lilla familjen och man åkte givetvis snabbt ut för att hjälpa dem. Pumi var skärrad när man närmade sig men när de två små lyftes upp så lyckades man fånga in även Pumi. Veterinären tog sig genast an de tre och konstaterade att de var utmärglade men oskadda. De båda valparna sattes genast på näringsrik kost och började så småningom växa till sig och ta för sig. Nero fäste sig snabbt vid sina vårdare och gladde dem varje dag genom sina ungdomliga upptåg. Livet i hägnet var dock mycket begränsande för en ung grabb med aptit på livet och Nero önskade sig nog en bättre tillvaro. Han hade turen att väljas ut till Hundhjälpens adoptionsprogram och fick därefter sin efterlängtade resa till Sverige.


Text från Sverige
Mars 2018:

Tyvärr har omständigheterna i Neros hem ändrats och han kan inte längre bo kvar där. Detta är givetvis för honom ett svårt slag men vi är säkra på att hemmet där han kommer att älskas villkorslöst snart dyker upp. Nero är en glad spelevink som älskar att gå långa promenader och utforska markerna. Han leker glatt bland snödrivorna och gräver efter gömda skatter. Hemma har han tränat lite ”nosework” vilket också är väldigt roligt och uppskattat. Nero upplevs som mycket klipsk. Han är uppmärksam och tycker om att lära sig roliga saker. Han blir alldeles salig då han får belöning. Då han har mycket spring i benen kan agility eller rallylydnad kanske vara något för framtiden samt det för alla hundar så roliga spårandet. När Nero kom till Sverige var han osäker inför allt nytt. Han har gjort stora framsteg och tycker nu bra om alla snälla människor, speciellt om de har godbitar som köttbullar och Frolic. Påstridiga och buffliga hundar stressar honom så finns hund i det framtida hemmet bör den vara lugn och snäll. Nero kan även tänka sig att bo som ensam hund för att då riktigt få stå i centrum. Hemmet ska vara lugnt beläget och barn under skolåldern bör inte finnas där. En trygg katt kan också vara ett trevligt sällskap.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: