Nelly – Hundhjälpen

Född: 2015 jan
Kön: Tik
Höjd: 62 cm
Längd: 59 cm
Hals: 46 cm
Bröst: 74 cm
Vikt: 32 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5200 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-02-12
Senast uppdaterad: 2017-10-16
Ankom Sverige:


Nelly är född en av årets första dagar – den tuffaste tiden för de försvagade rumänska gatuhundarna. På något mirakulöst sätt överlevde hon kylan och svälten – och mötte sedan vid ca 8 veckors ålder någon som åtminstone var villig att ge henne en chans. Denne någon plockade upp henne någonstans – och lämnade henne nattetid utanför hägnet i Cernavoda. Möjligheten finns också att Nelly var personens egen hund som han / hon ville bli av med. Dessa hundar brukar anlända just i skydd av mörkret. Lilla Nelly var utmärglad och svag men viftade lite försiktigt på den lilla svansen för att visa att hon trots allt hade livsgnista. Georgiana som arbetar vid hägnet tog med sig Nelly in till kliniken och där fick hon omgående den hjälp och vård hon behövde. Hon har nu vuxit upp till en riktigt vacker tik med stor utstrålning. Nelly har siktet inställt på en bättre framtid i Sverige och hoppas nu bli ”sedd” av någon som erbjuder en plats i sitt hem. Hennes situation i hägnet är långt från bra och hon hör till den grupp hundar som har stort behov av att få resa därifrån. Här presenterar vi nu för Hundhjälpens alla vänner vår finaste Nelly!

Nelly som vuxit upp bakom hägnets skyddande murar har mycket begränsad livserfarenhet. Hennes värld har bestått av rutinaktiviteter samt någon enstaka men så uppskattad liten promenad med personalen. Nelly föredrar faktiskt de små promenaderna framför att vara i lekparken med kamraterna. Hon har tyvärr fått rollen som lite ”utstött” ur gemenskapen och har i dagsläget inga riktigt goda vänner bland de andra hundarna. De är inte direkt elaka med henne, men i hundvärlden är det en fruktansvärd känsla att inte få ”vara med”. Nelly tillbringar därför mycket tid med att bara sitta och titta – och vänta. Väntan är tyvärr lång. Nelly behöver få sitt evighetshem så snart det bara går – för att inte bli deprimerad. Vi känner att hon redan är lite nedstämd, mer än för ett halvår sedan. Som de allra flesta hundar som växer upp i hägnet är Nelly först lite osäker inför nya bekantskaper och miljöer. Det är viktigt att vistas kring henne med ett lugnt och förtroendeingivande kroppsspråk samt tala med mjuk och vänlig röst. När vänskap etablerats är Nelly lycklig. Hon behöver den närhet och trygghet som bara en egen matte / husse kan ge.

För vår vackra Nellys räkning söker vi nu ett lugnt och kärleksfullt hem där det inte finns barn under skolåldern. Hemmet ska inte vara beläget centralt i en större stad. Nelly önskar sig en hundkamrat som är snäll och stabil och kan utgöra hennes trygghet i det nya livet. Hon har med sitt mjuka sätt även ett gott öga till en framtida katt-kompis.Detta bildspel kräver JavaScript.


%d