Nejra – Hundhjälpen

Född: 2018 aug
Kön: Tik
Höjd: 32 cm
Längd: 43 cm
Hals: 26 cm
Bröst: 47 cm
Vikt: 8,1 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-08-14
Senast uppdaterad: 2018-08-14
Ankom Sverige: 2018-10-21


Nejra höll till i ett bostadsområde tillsammans med några kamrater. Hon var den enda valpen i sällskapet och således ganska utsatt. En familj som bodde i området brukade sticka till henne en liten matbit då och då för att hjälpa henne. Till sin förskräckelse hittade de en morgon Nejra påkörd. Hon släpade det ena bakbenet efter sig och hade svåra smärtor. Man ringde genast till hägnet som omgående hämtade den lilla hunden. Nejra var vid ankomsten till kliniken ca 5 månader gammal. Skadan var svår och Nejra opererades inom kort. Därefter vidtog en tråkig tid där hon fick vistas enskilt inne på kliniken för att återhämta sig. Personalen där ägnade henne extra tid då de såg hennes frustration. Nejra är idag så gott som helt återställd och har nu en ny målsättning i livet – att bli en älskad familjehund i Sverige. Det återstår bara att hitta det rätta hemmet – så nu gör vi ett försök!

Lilla Nejra är nog en grävlings-korsning. När vi träffas i lekparken ser vi först bara svanstippen och lite jord som sprätter upp i luften. Efter en stund upptäcker Nerja att det finns nya människor i närheten och glatt kommer hon rusande och snusar igenom oss – med en nos som är full av damm och jord. Nejra vet hur man har kul! Hon är en glad och sällskaplig flicka som tycker om alla snälla människor och gärna leker en stund. Ideligen kommer hon fram till oss med en glimt i ögat – det är svårt att inte charmas av henne. Hon har många vänner bland de andra hundarna och visar upp en bra kommunikation – tuffare hundar undviks. Nejra är även förtjust i katter och fascinerad av åsnor som hon kan titta på hur länge som helst. Hon är en äkta piggelina men kan även slappna av och vila tillsammans med kamraterna.

Till vår söta Nejra söker vi nu ett livslångt, välkomnande hem där hon får stå i centrum och bli bortskämd med uppmärksamhet. Nejra bor gärna med en snäll hundkamrat i liknande storlek. Hon ska inte gå i annat än några få trappsteg p g av sin tidigare skada – att tänka på för den som överväger att erbjuda henne ett hem.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: