Nana – Hundhjälpen

Född: 2019, mars
Kön: Tik
Höjd: 40 cm
Längd: 46 cm
Hals: 29 cm
Bröst: 56 cm
Vikt: 10,8 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5800 kr
Övrig information: 

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2019-10-28
Senast uppdaterad: 2020-02-10
Ankom Sverige: 2019-12-17


I Sverige:
Det finns ingen som träffar Nana som inte genast tycker om henne. Hon har precis börjat utforska världen – i egen takt och i liten skala. Vi söker för vår underbara Nana ett tryggt och kärleksfullt hem där hon får prinsess-status. Inte alltför centralt beläget på större ort. Gärna hundkamrat och även en snäll katt uppskattas troligen. Vem kan motstå följande beskrivning från jourmatte?

”Gosig till max. Har simhud mellan tårna och är intresserad av koltrastarna och björktrast-svärmarna på gården. Enstaka skator visar hon respekt. Katter bryr hon sig inte om. Marsvinen som bor i lägenheten låter hon vara. Skäller inte på andra hundar som skäller på henne, hon visar intresse lika gärna som hon går förbi. Börjar bli van vid människor som dyker upp och går förbi utomhus och småbarn som lekt på gården med föräldrar. Hon är försiktig men nyfiken och behöver få ta det i sin egen takt. Inomhus sover hon mycket och vill gosa, som den valp hon fortfarande är. En underbar hund som kommer skänka mycket glädje och kärlek till sin egen familj”.

Bakgrund:
I början av april blåser behagliga vårvindar över södra Rumänien – men nätterna är kalla ännu. I en skokartong hittades i ett fattigt område en morgon några huttrande valpar, som inte hade överlevt länge till. De var bara några veckor gamla och utan sin mamma var de chanslösa. Någon hade lagt dem i kartongen för att bli av med dem – utan tanke på det lidande det vållade såväl dem som mamman som förlorat dem. Tack och lov skedde detta i Cernavoda där hjälp finns tillgänglig. Valparna plockades snabbt upp av personal från SaveTheDogs och på den fina veterinärkliniken fick de den vård som krävdes. Nana var den minsta och ömtåligaste valpen men med starkt livsgnista. Hon kämpade sig igenom kriserna och är i dag en mycket älskad liten tjej som sprider glädje runtomkring sig i hägnet. Även om där finns trygghet och mat så är det inte den miljö en ung valp ska växa upp i. Nana längtar efter egna människor som inte alltid bara skyndar vidare utan tar sig tid för just henne. Vem är det som i framtiden ska få glädjas åt denna lilla tjej?


I Sverige:


 

 

 


%d bloggare gillar detta: