Nalle – Hundhjälpen

Född: 2006 maj
Kön: Hane
Höjd: 48 cm
Längd: 55 cm
Hals: 39 cm
Bröst: 69 cm
Vikt: 18,3 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information: Nalle är en av våra äldre hundar.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-10-11
Senast uppdaterad: 2017-10-11
Ankom Sverige:


Nalle höll som 6-åring till kring den lägenhet som ägs av SaveTheDogs i Cernavoda. Här brukade personal göra kontorsarbete och många av oss som rest för att hämta hundar bodde här. Utanför huset har alltid funnits grupper av hundar. Dessa har blivit kära vänner och matats av personal och volontärer. Nalle hade under några månader vistats här och blivit väldigt omtyckt tack vare sitt godmodiga sätt. Han blev dock allt trassligare i pälsen och började få svårt att röra sig / hävda sig – så beslutet fattades att ta honom med till hägnet för uppsnyggning och en tryggare tillvaro. Där blev han sedan kvar och hamnade tyvärr i skymundan. Nu är det dock slut på livet i skuggan. Nalle som nu är en äldre herre börjar på gamla hundars vis ha lite dålig syn men är annars fullt frisk. Svansen är kort men troligtvis sedan födseln. Nalle, som den äldre farbror han är bör få komma in i värmen till vintern – i sitt livs första egna hem – i Sverige. Det är en fantastisk känsla att kunna erbjuda en äldre hund ett hem – kraven från hunden är få – små promenader, en skön bädd, god mat och mycket kärlek. Den glädje den tillför är obetalbar. Vi hoppas nu att den matte eller husse som upptäcker att de saknar sin finaste Nalle snabbt ska höra av sig, så att denna hårt beprövade gentleman äntligen ska hitta hem!

Nalle gör rätt för sitt namn. Han är en snäll och godmodig, lurvig farbror som älskar alla snälla människor. Han kommer traskandes när han ser att vi intresserar oss för honom. Den lilla svansstumpen vickar. Nalle trycker sig mot oss och tar tacksamt emot de godbitar som erbjuds. Vi upplever honom som väldigt kontaktsökande och tillgiven – en farbror man med automatik tar till sitt hjärta. Det talas bara gott om honom, så det känns oerhört tråkigt att han fått vänta så länge på sin chans. Nu är chansen i alla fall här. Nalle är faktiskt mer förtjust i människorna runtomkring än i sina hundvänner. Han tar varje tillfälle till lite stillsam, artig samvaro. Han är god vän med de andra hundarna i sin grupp men låter dem gärna hålla på med sitt, alltmedan han själv spanar efter personalen eller trevliga besökare. Med ålderns rätt för han en ”lugn” livsstil med mycket filosoferande. Tänk vad han skulle trivas i tv-soffan hemma hos sig – varmt och mjukt och med en hand som smeker, kanske ett tuggben.

Till vår finaste Nalle söker vi nu ett lugnt och kärleksfullt hem där man kan erbjuda honom en härlig ålderdom – med ”pyssel” i lagom dos och mycket närhet. Hemmet bör vara beläget i marknivå med en egen trädgård / täppa där Nalle kan strosa runt i egen takt. Barn under skolåldern bör inte finnas hemma. Nalle har inget emot att bo med en hundkamrat bara den är av det lite lugnare slaget, eller varför inte en katt.%d