Nala (Shadow) – Hundhjälpen

Född: 2019, mars
Kön: Tik
Höjd: 60 cm
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt: 25 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2023-03-31
Senast uppdaterad: 2023-04-20
Ankom Sverige: 2019-10-24


I Sverige:
På grund av ändrade arbetsförhållanden i hemmet kan Nala tyvärr inte bo kvar. Så här berättar matte om sin fina kamrat. ”Nala är en glad hund som älskar människor. Hon tycker om att vara med där det händer och har en given plats i soffan. Hon är en otroligt snäll hund, van vid och tycker om snälla, lite lugnare barn. Hon tycker om att bli gosad med och klappad, men givetvis på ett vänligt och respektfullt sätt. Hon fungerar väldigt bra tillsammans med andra hundar och leker mer än gärna om någon ställer upp. Nala älskar att springa fort och att jaga och bli jagad. Hon är inte så intresserad av apport, om man kastar en pinne till henne vill hon behålla den. Ibland kan hon komma tillbaka med en tennisboll man kastat. Däremot tycker hon om att leka dragkamp eller leta godis. Nala är väldigt lättlärd och kan många tricks. Hon älskar mat och godis och gör vad som helst för en köttbulle. Inomhus är Nala oftast lugn. Hon tycker om att ligga i soffan eller i sin säng. Ibland går hon iväg till någon av barnens sängar och lägger sig. Hon pratar mycket, hon talar om när hon vill gå ut eller när hon är hungrig. När hon vill ha mat eller när vattnet är slut visar hon det genom att kasta runt skålen. Utomhus är hon mer livlig. Hon älskar långa och spännande promenader i markerna. Nala är världens finaste. Hon är kärleksfull, glad och älskar alla snälla människor.”

Till vackra, sammetssvarta Nala söker vi nu evighetshemmet där man uppskattar denna fina tjej. Vi söker dig som trivs ute i naturen och tycker om att hitta på saker tillsammans med din hund. Ditt boende ska inte ha city-läge. Det får gärna finnas barn i hemmet men de ska vara snälla och respektfulla med djur. Nala bor gärna tillsammans med en pigg och glad hundkamrat då hon trivs i hundsällskap men kan även bo som ensam hund under förutsättning att hon kan ägnas mycket kvalitetstid – men hon bör även få tillfällen att träffa och leka med andra hundar.

Bakgrund:
Det föds valpar överallt i Rumänien – och de allra flesta går grymma öden till mötes. Ett fåtal har tur då de föds i Cernavoda, där SaveTheDogs bedriver en omfattande verksamhet sedan 2002. Shadow lämnades in vid hägnet vid ca 8-9 veckors ålder. Paret som kom med henne sade sig ha hittat henne i sitt bostadsområde. De sade också att vare sig mamman eller syskon hade synts till vilket gör det troligt att valpen dumpats i området. Shadow tittade omkring sig med stora ögon men fann sig i att bli hanterad och undersökt. Hon var oskadd men revbenen som tydligt syntes gjorde gällande att hon nog förlorat sin mamma för en tid sedan. Ensam hade hon varit chanslös. En valp hävdar sig inte mot erfarna gatuhundar och faror finns även i form av trafik och tyvärr väldigt elaka människor. Från första dagen i hägnet har Shadow varit en glädjespridare. Miljön är dock inte idealisk för en ung valp som skulle behöva såväl spännande äventyr som mycket mänsklig kontakt i sitt liv. Vi vet att detta kan erbjudas här i Sverige. Vi är glada att för Hundhjälpens alla vänner presentera en helt oemotståndlig liten skugga – vår Shadow!%d bloggare gillar detta: