Nala – Hundhjälpen

Född: 2019, jan
Kön: Tik
Höjd: 50 cm
Längd: 50 cm
Hals: 32 cm
Bröst: 60 cm
Vikt: 12 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5800 kr
Övrig information: Observera att mått och vikt är vid 7 månaders ålder och Nala kommer att växa ytterligare. Nala finns i jourhem i Jönköping där hon gärna tar emot snälla intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2019-06-19
Senast uppdaterad: 2019-09-05
Ankom Sverige: 2019-08-08


I Sverige:
Nala är en otroligt söt, fluffig liten tjej vars färg minner om en gräddkola. Hon älskar närhet och kel men vill först godkänna de personer som söker hennes vänskap. Tiden med barnen som i rent oförstånd behandlade henne mycket illa har gjort att hon måste få tillit – för att känna sig trygg. Man arbetar aktivt med henne i foderhemmet och gör allt för att hon ska börja förstå och upptäcka omvärlden på ett positivt sätt. Nala söker och behöver trygghet vilket hon får bland lugna och tydliga människor samt snälla, stabila hundar. I foderhemmet ser man hennes stora behov av närhet och mysande vilket hon nu får i mängd. Hennes permanenta hem får läka de sista såren och ge henne insikten att det fina nu är för evigt. Det är viktigt att man i det nya hemmet är hunderfarna och kan förstå Nalas bakgrund och att hon inte får stressas i nya situationer hon inte är redo för. Hemmet bör vara relativt lugnt beläget och livsstilen lite lugnare. Inga barn under skolåldern. Nala kommer med sitt stora vänskapsbehov att bli sina egna människor mycket tillgiven. Hon kommer att älska att få uppleva de svenska naturmarkerna och även att få lite tankenötter då hon är en extremt klipsk liten tjej. Nala vill gärna bo med en snäll hundkamrat som kan stötta henne i allt det nya och som får den viktiga rollen att förmedla hur ett bra och strukturerat hundliv ska levas – och hur man har roligt ”Swedish style”, dvs att man springer i vattenbryn och gräver gropar i trädgårdar. Vem saknar en Nala i sitt hem?

Bakgrund:
SaveTheDogs kommer aldrig tomhänta från Tabara – den eländigaste delen av Cernavoda. Man gör regelbundna turer dit och denna gång noterade man en grupp barn som skuttade omkring en liten valp som låg i gräset. Barnen höll fram små brödbitar mot valpen och när den försökte ta dem ryckte barnen undan dem och skrattade retsamt. SaveTheDogs ingrep genast och fick reda på att barnen haft valpen som leksak några dagar och hade gett henne lite soppa. Valpen for mycket illa och man beslöt genast att ta med henne tillbaka till hägnet. Söt som socker – som en liten björnunge – fick hon namnet Nala och bedömdes vara 9-10 veckor gammal. Hon avgudade personalen och de föll alla för henne. Nala växer upp till en vacker ung tik och delar i dagsläget sin tillvaro med tre grabbar; Athos, Aramis och Gheorge. Nala är en klipsk liten tjej och livet i hägnet är för innehållslöst för henne. Hon är en av de hundar som har det största behovet att få resa till en egen familj. Vi är glada att hon nu är en Hundhjälpen-tjej och hoppas att någon snarast ska öppna sin dörr för henne.


Bilder från Sverige::


I Rumänien:


Räddningen av Nala:


%d bloggare gillar detta: