Morris – Hundhjälpen

Född: 2008 nov
Kön: Hane
Höjd: 47 cm
Längd: 52 cm
Hals: 42 cm
Bröst: 70 cm
Vikt: 23 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information: Morris finns i foderhem i Kristianstad där han gärna tar emot besök av intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-06-23
Senast uppdaterad: 2019-01-27
Ankom Sverige: 2018-08-09


I Sverige / fodervärden berättar:
Morris är en trevlig och social gentleman. Han älskar att kela och att bli klappad. Han är en väldigt lyhörd och anpassningsbar hund. Från att ha varit stressad och förvirrad dagen han blev lämnad här så har han snabbt fallit till ro. Han söker gärna kontakt men kan även även gå undan och slappna av i ett hörn för sig själv. Han känns mycket trygg i sig själv. Inget skyggt eller blygt i honom. Vänder gärna upp magen för att bli kliad där. Helt ok med att man tar i hans tassar. Han fick med sig sin egen bädd med filt och där älskar han att ligga, men även på andra ställen i huset där det ligger en filt eller matta. Just nu när jag skriver har han lagt sig på köksmattan och sover djupt och avslappnat. Ett par tunga suckar hörs från honom då och då.
Morris går duktigt i koppel och älskar roliga promenader i skogen. Han är en spänstig kille och man kan inte tro att han är tio år. Har gjort en hel del försök till att skutta och busa och blir själaglad om man ställer upp på en stunds lek. Inne blir han överlycklig när man kommer i in i huset och hoppar och skuttar och visar upp sig med hela kroppen. Jag tror han är en smart hund som även skulle gilla tankenötter. Till vår charmör Morris söker vi nu ett lugnt hem där han gärna bor som ensam hund eller alternativt med en trygg tik. Han är van med katter. Inga barn under skolåldern. Morris vill gärna ha en egen trädgård / täppa där han kan strosa runt i egen takt när andan faller på.

Bakgrund:
Vår käre Morris hittades en novemberdag för några år sedan. Han drev håglöst omkring i Cernavodas centrala delar, sökandes efter mat men med dåligt resultat. Vintern var i antågande och för Morris var risken stor att han inte skulle få se våren. Han var svårt medtagen av svält. Revbenen stod ut från kroppen och i det kalla regn som föll skakade han ömkligt. Hans tur var att befinna sig i Cernavoda där räddningen heter SaveTheDogs. Morris plockades genast upp och fördes till hägnet där han installerades inne på den lilla veterinärkliniken – tills alla procedurer var avklarade och han kunde flytta in i en lämplig grupp hundar. Morris har alltid haft ett gott öga till personalen och de är mycket förtjusta i honom. Man håller nu tummarna att denne underbare gentleman ska få tillbringa en lycklig ålderdom som bortskämd svensk familjehund. Morris själv vet att han kommer att göra sitt bästa att vara till lags och bli älskad. Vem öppnar sitt hem för vår Morris – en äldre gentleman med varmt hjärta.


 


%d bloggare gillar detta: