Morris – Hundhjälpen

Född: 2008 nov
Kön: Hane
Höjd: 47 cm
Längd: 52 cm
Hals: 42 cm
Bröst: 70 cm
Vikt: 23 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-06-23
Senast uppdaterad: 2018-06-23
Ankom Sverige:


Vår käre Morris hittades en novemberdag för några år sedan. Han drev håglöst omkring i Cernavodas centrala delar, sökandes efter mat men med dåligt resultat. Vintern var i antågande och för Morris var risken stor att han inte skulle få se våren. Han var svårt medtagen av svält. Revbenen stod ut från kroppen och i det kalla regn som föll skakade han ömkligt. Hans tur var att befinna sig i Cernavoda där räddningen heter SaveTheDogs. Morris plockades genast upp och fördes till hägnet där han installerades inne på den lilla veterinärkliniken – tills alla procedurer var avklarade och han kunde flytta in i en lämplig grupp hundar. Morris har alltid haft ett gott öga till personalen och de är mycket förtjusta i honom. Man håller nu tummarna att denne underbare gentleman ska få tillbringa en lycklig ålderdom som bortskämd svensk familjehund. Morris själv vet att han kommer att göra sitt bästa att vara till lags och bli älskad. Vem öppnar sitt hem för vår Morris – en äldre gentleman med varmt hjärta.

Det här är en farbror som på ett lugnt och värdigt sätt älskar att få stå i centrum. Han var varje tillfälle som bjuds att mysa och umgås. I kontakten är han mycket mjuk och respektfull. Det ligger inte i hans natur att vara bufflig och påstridig. Hans trevliga sätt och utstrålning gör att han är mycket lätt att ta till sitt hjärta. I framtiden kommer han att agera stor mysfaktor i sitt nya hem. Som den äldre hund han är finns inga stora krav på aktiviteter. Morris kommer att nöja sig med trevliga promenader i skogen, soffhäng och mycket kel. Inga stora fysiska ansträngningar. Han vill leva ett lugnt liv och äntligen få känna att han är viktig och räknas, bara genom att få vara sig själv. Morris har en bra relation med de andra hundarna men får ofta stå tillbaka för de yngre hanarna. Han håller sig därför gärna bland tikarna som ju inte utmanar honom. I hägnet finns också omhändertagna katter som han fått träffa och vilka på ett positivt sätt väckt hans nyfikenhet. Vi känner att Morris i sitt nya hem kan bli god vän med en hundvan katt.

Till vår goe charmör Morris söker vi nu ett kärleksfullt och förstående hem beläget i lugn miljö. Inga barn under skolåldern. Han vill väldigt gärna ha en egen trädgård / täppa att strosa runt i. Morris bor gärna med en trevlig tik som sällskap. 


%d bloggare gillar detta: