Mooki (Ida)- Hundhjälpen

Född: 2019, jan
Kön: Tik
Höjd: ca 50-52 cm
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt:
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad:
Övrig information: Finns i foderhem i Örnsköldsvik

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2020-12-03
Senast uppdaterad: 2021-03-01
Ankom Sverige: 2019-07-20


I Sverige:
Mooki och Marley kom till sitt nuvarande hem 2019. I hemmet fanns då redan en större hane från Hundhjälpen och tyvärr är relationen mellan Marley och denne inte den bästa. Då Mooki och Marley trivs så bra tillsammans har det beslutats att de ska få fortsätta leva ihop – men i ett nytt hem där Marley slipper stressen av den andra hanen.

Mooki som är en ljuv och lite blyg viol saknar vänster baktass. Hon bekymrar sig inte nämnvärt om detta utan trivs med livet och att få gå på skogspromenader. Hon älskar att ligga i mossan och studera insekter och att sedan få hoppa upp på stenar och få en godbit. Mooki har ett stort närhetsbehov och vill gärna sova i sängen där hon gosar in sig bland täcken och kuddar med en nöjd min. Hon vill också vara med i tv-soffan och då får det gärna finnas en hand som smeker henne över pälsen. Hon är en väldigt gosig och tillgiven flicka som önskar sig kärlek och trygghet i mängd. Det nya hemmet ska vara lugnt beläget och i marknivå med egen inhägnad trädgård / täppa. Inga småbarn. Om hund finns ska det vara en stabil tik. Om katt finns ska den vara hundvan och av den lite tuffare sorten.

Bakgrund:
Ida och bröderna Emil, Rasmus och Misha fick en dålig start I livet. Deras mamma ägdes av en väldigt fattig familj några kilometer från det lilla privata hägnet STAAD nära Constanta vid Svarta Havet. När valparna föddes hade mamman ingen annan trygghet än en usel jordhåla som var så djup att det var svårt att komma upp ur den. Ägaren brydde sig inte om valparna och deras väl. Mihaela som driver STAAD brukade lämna hundmat till dem. När hon märkte att tiken saknades sökte hon i området och hittade snart jordhålan. Omgivningen var mer eller mindre en soptipp där det kryllade av stora råttor. Dessa hade även hittat jordhålan och terroriserat den lilla familjen där. Ida och Emil hade skadade ben, mycket troligt ett resultat av råttornas framfart. Rasmus och brodern Mischa var oskadda. Mischa har redan fått flytta till Schweiz. Rasmus finns också i sitt eget svenska hem. Ida och Emil ska få fortsätta sitt liv tillsammans då de båda adopterats till samma hem.


 

 

 %d bloggare gillar detta: