Monika – Hundhjälpen

Född: 2021, juli
Kön: Tik
Höjd: 53 cm
Längd: 55 cm
Hals: 39 cm
Bröst: 63 cm
Vikt: 16 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 6500 kr
Övrig information: Observera att mått och vikt är vid 6 månaders ålder och Monika kommer att växa ytterligare. Finns i jourhem i Borlänge

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2022-01-29
Senast uppdaterad: 2022-06-06
Ankom Sverige: 2022-05-14


Alison var en fantastisk mamma som tog väl hand om sina småttingar – Monika, Sinclair, D J och Samá. Den lilla familjen höll till ute på ett ödefält på landsbygden utanför Cernavoda. Några boende hade sett dem där utan att bry sig vidare – det föll dem aldrig in att ordna hjälp till hundarna. När valparna började bli lite större tog upptäckarlusten vid och då det i närheten fanns en större väg var de definitivt i fara. Personal från SaveTheDogs passerade och såg dem när de lekte farligt nära vägen. Man stannade och lyckades locka till sig hela familjen varpå färden gick tillbaka till hägnet. Efter den obligatoriska veterinärundersökningen fick hundarna ett eget rum på kliniken som brukligt är – tills alla medicinska procedurer är klara. Det var full rulle i det lilla rummet och när deras ”egen” personal öppnade dörren gick svansarna för fullt. Mamma Alison fick så småningom glädjas åt att få flytta in med andra vuxna hundar – det är jobbigt att ta hand om fyra pigga ungdomar. Samá har tilldelats det tyska adoptionsprogrammet medan mamma Alison samt Monika, Sinclair och D J är blivande svenskar. Här har vi vår rara sötnosa Monika – redo att finna sin familj!

Monika är en rar tjej med mycket spring i de långa benen. Hon var inledningsvis ganska chockad över flytten till Footprints of Joy med alla människor och hundar – efter att ha levt på ett öde fält. Personalen lade sig vinn om att vinna hennes förtroende och hon har idag sina favoriter som hon alltid spanar efter. Monika är en guldklimp som man bara tar till sig – och tycker om. Hon har ett stort ömhetsbehov, är en glad och sprallig tjej och en riktig nyfikenstrut. Varje besök i lekparken startar med att Monika ivrigt springer till den blå lådan – skattkistan – och plockar ut allt som är intressant. Hon leker gärna med personalen och har heller inget emot en stund med träningsutrustningen. Koppelpromenaderna är hur spännande som helst – Monika traskar stolt iväg och tar varje tillfälle som erbjuds att snusa på något intressant. Hon är lyhörd och mycket uppmärksam – och älskar kel och mys. Dagarna ägnas åt lek med syskonen men hon kan ibland dra sig undan och bara ligga och titta en stund, gärna med något trevligt att tugga på. Hon blir lite osäker om stora hundar närmar sig – men visar ett gott kroppsspråk med vilket hon kan visa att hon är en snäll flicka. Monika har många fina egenskaper som gör att hon i framtiden kommer att bli någons allra bästa vän. Observera att som för alla hundar som vuxit upp bakom skyddande murar kan hon känna sig osäker inför främmande miljöer och människor – hon får då inte pressas utan måste få ta stegen när hon känner för det. Monikas favoritmänniskor viftar inte omkring sig och väsnas utan är lugna och mjuka. Till vår vackra Monika söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem där man uppskattar och välkomnar henne. Hemmet ska inte ha city-läge. Dagliga promenader i härliga skogsområden ska stå på agendan. Inga småbarn. Monika ska ha en hundkamrat i hemmet – som mentor och som kompis. Vi tror att hon med sitt vänliga sätt även kommer att kunna bli god vän med en hundvan katt.


I Sverige:

 

I Rumänien:

 

Vid räddningen:


%d bloggare gillar detta: