Momo – Hundhjälpen

Född: 2013 apr
Kön: Hane
Höjd: 58 cm
Längd: 52 cm
Hals: 37 cm
Bröst: 66,5 cm
Vikt: 23 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2800 kr
Övrig information: Finns i foderhem i Ystad där han gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2016-11-28
Senast uppdaterad: 2018-04-14
Ankom Sverige: 2018-04-13


När Momo var ca fyra månader gammal dumpades han en natt utanför det gamla hägnet i Cernavoda. Den lille krabaten hade tur som överlevde händelsen, då det utanför hägnet finns fritt strövande ”vakthundar” som håller obehöriga borta. En valp som plötsligt befinner sig i deras väg kan attackeras, ibland med dödlig utgång. Personalen såg genast på morgonen att återigen stod något inte rätt till. ”Vakthundarna”, som egentligen är väldigt snälla hundar, intresserade sig tydligt för något i ett buskage. Man skyndade dit då man hade misstankar att någon liten individ behövde hjälp – och hittade en livrädd Momo under buskarna. Han lyftes snabbt upp och togs med in till kliniken. Momo var utsvulten och slukade den mat som ställdes fram. Han var så utmattad att han sedan somnade så djupt att veterinären fick skjuta upp besiktningen till nästa dag – Momo gick inte att väcka. Det var gott gry i den här lille killen som alltsedan ankomsten visat personalen sin uppskattning. Han har nu vuxit upp till en ståtlig grabb som ivrigt väntar på ett bättre liv i hundlandet Sverige. Se vår Momo!

Momo med en svensk volontär i hägnet.

Momo är full av goda egenskaper. Han är vänlig och glad, pigg och lekfull. Den här killen kommer i sitt nya hem att kunna utvecklas till en fantastisk följeslagare, alltid positiv och alltid med en vilja att göra sitt bästa. Momo är mycket lyhörd och ger ett fantastiskt fint intryck när vi träffar honom. Han lyssnar noga när vi pratar med honom och vi får känslan av att han verkar förstå svenska. Momo trycker sig mjukt mot våra ben och blir i gengäld kliad och får dessutom lite pälsvård. Han står alldeles stilla och njuter av att få lite kvalitetstid på egen hand. De kex vi bjuder på tas emot med värdighet. Han har många vänner bland de andra hundarna och ett mycket fint hundspråk. Momo är med i lekarna och tycker det är roligt att busa i lekparken. Han har ett balanserat temperament där lugn och vila avlöser vilda upptåg. Han har även fått träffa några av de katter som också bor i hägnet och vänligt hälsat på dem, lite med glimten i ögat i det fall någon av dem skulle vilja leka.

Till vår stilige Momo söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem där han får utvecklas till att bli den fantastiske hund han har potential till. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Momo som vuxit upp i hägnet vill bo med en trevlig hundkamrat som kan bli hans mentor i det nya livet.


 

  


%d bloggare gillar detta: