Moby – Hundhjälpen

Född: 2008 mar
Kön: Hane
Höjd: 54 cm
Längd: 54 cm
Hals: 41 cm
Bröst: 64 cm
Vikt: 20,2 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information: Moby är en av våra äldre hundar och räknas som en senior. Finns i foderhem i Luleå där han gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-04-02
Senast uppdaterad: 2018-04-02
Ankom Sverige: 2018-04-05


Moby fanns en novembermorgon för flera år sedan utanför hägnet i centrala Cernavoda. Han kan ha lockats dit av de andra hundarnas skällande eller doften av mat. Lika väl kan någon under natten ha dumpat honom där. Han var en sorglig syn. Moby var mager som en sticka – benknotorna stod ut under huden. Personalen såg den förtvivlade hunden när de kom till arbetet på morgonen och skyndade sig att ta in honom på kliniken där det genast serverades frukost. Moby smaskade snabbt i sig och var sedan så utmattad att han i princip sov sig igenom hela veterinärbesiktningen. Han konstaterades vara ca 2 år gammal, utan stora skador men svårt undernärd och medtagen. Moby fick en egen vrå där kunde vila upp sig och när han så småningom mådde bättre kunde han flytta in i en av hägnets hundgrupper. Tyvärr visade sig Moby vara en tillbakadragen grabb och han hade därför aldrig turen att få komma med i ett adoptionsprogram. Nu vänder vi på detta och presenterar här för Hundhjälpens alla vänner vår fine Moby – längtandes till det svenska hem som någonstans väntar på honom.

Hösten 2017 stängdes det gamla hägnet och Moby flyttades till Footprints of Joy. Här hände flera saker. Moby började upptäcka glädjen i att umgås med människor. Visst – man får ta hänsyn och röra sig behärskat och lugnt, men Moby söker nu själv kontakt och tycker det är väldigt roligt att få små godbitar. Får han följa med till lekparken en stund är lyckan total. Här kan Moby som fortfarande är en pigg och sprallig grabb få stäcka ut och springa lite, eller leka med de lekgrejor som ligger slängda lite här och där i gräset. Vi ser Moby framför oss i Sverige – glatt utforskande skogsstigar och dikesrenar. Däremellan hägrar soffmys. I hundsällskap har läget försämrats. Moby mobbas nu regelbundet och har flera gånger attackerats av de andra hundarna. Han har ärr efter bitskador på kroppen. Personalen gör nu sitt bästa för att skydda honom, men Mobys behov av att få lämna hägnet är akut.

Vi söker nu för vår underbare Moby ett tryggt och kärleksfullt hem där han får bo livet ut och glädjas åt att vara önskad. Han har inget emot att bo som ensam hund hos någon som kan ägna honom mycket tid, men bor även gärna tillsammans med en snäll hundkamrat. Inga barn under skolåldern. Hemmet bör vara beläget i en lugn miljö med närhet till naturen. Moby skulle älska en egen trädgård där han får ligga och njuta av värmen i sommar.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: