Mireile – Hundhjälpen

Född: 2017 jun
Kön: Tik
Höjd: 47 cm
Längd: 47 cm
Hals: 33 cm
Bröst: 56 cm
Vikt: 9,6 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information: Observera att mått och vikt är vid ca 9 månaders ålder och att Mireile kommer att växa ytterligare. Svansen är naturligt kort. Finns i foderhem i Jönköping där hon gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-01-25
Senast uppdaterad: 2018-04-14
Ankom Sverige: 2018-04-13


Sommaren 2017 var en rekordsommar på ett sorgligt sätt. Aldrig tidigare har valpar i sådan omfattning kommit in till hägnet. De fanns på varenda ledig plats, även på helt otänkbara sådana. Vart man än såg var det valpar där. Utan SaveTheDogs hade de dött under stort lidande på gatan. Unga Mireile hittades tillsammans med fem syskon i utkanten av staden Cernavoda. Någon mamma syntes inte till så det är troligt att hon dödats eller att någon ägt och behållit mamman men gjort sig av med valparna genom att dumpa dem. Småttingarna var ca 8 veckor gamla när de upptäcktes av personal från SaveTheDogs som gör regelbundna rundor kring Cernavoda med omgivningar just för att upptäcka och bistå djur i nöd. Detta engagemang blev räddningen för Mireile och hennes syskon. De var givetvis medtagna men hade nog inte varit ensamma mer än någon dag då samtliga var vid liv. Intensiv passning från personalens sida tog småttingarna genom de första kritiska veckorna och som ett under överlevde alla. En valp har redan fått sitt hem i Italien. Övriga fem kommer samtliga att presenteras för hundvänner i Sverige och Finland. Här har vi vår raraste Mireile – redo för flytten till ett alldeles eget hem i Sverige!

Mireile är oerhört lätt att ta till hjärtat. Hon har ett stort människointresse och söker efter en kort betraktan upp de människor som finns i närheten och frågar om de har lust att umgås. Hon utmärker sig genom att vara väldigt nyfiken och intresserad av att interagera. Personalen leker med henne kring den lek- och träningsutrustning som finns uppsatt i lekparken. Mireile testar gärna lite klättrande och älskar att söka saker som gömts kring utrustningen. Dagarna går annars generellt i lekens tecken. Med sina syskon runtomkring sig är det alltid någon som har tid att springa eller brottas lite. De håller ihop i vått och torrt, men är samtidigt också öppna för att bekanta sig med andra hundar och även inkludera dessa i gemenskapen emellanåt. Nu är det inte bara att busa som Mireile är bra på – hon kan alldeles utmärkt också bara slappna av en stund, gärna ihopkurad med ett av syskonen. Som för alla de hundar som vuxit upp i hägnet kommer Mireile i sin nya, okända miljö att känna sig osäker. Det är därför viktigt att ta hänsyn till detta och inte stressa henne i situationer hon ännu inte är redo att bemästra. I sinom tid blir Mireile en fantastisk kamrat och följeslagare på livets alla stigar.

Till vår sötaste lill-tjej söker vi nu ett livslångt, varmt välkomnande hem där hon får stå i centrum. Hemmet bör inte ligga centralt i ett större samhälle. Det vore uppskattat med en snäll och trygg hundkamrat som kan agera mentor i allt det nya. Med sitt trevliga sätt tror vi att Mireile även kan bli god vän med en katt.%d bloggare gillar detta: