Mimi – Hundhjälpen

Född: 2014 maj
Kön: Hona
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1000 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-03-15
Senast uppdaterad: 2018-06-11
Ankom Sverige:


En kvinna boende i staden Mangalia hittade en marsförmiddag en kattmamma med veckogamla kattungar under ett buskage. Området var farligt för katterna – dels för att det frekventerades av många utsvultna hundar – dels för att trafiken om området var omfattande. Kvinnan var godhjärtad och beslöt sig ta hand om den lilla kattfamiljen, vilket även räddade deras liv. Kvinnan skötte om dem efter bästa förmåga några veckor då hon plötsligt hastigt insjuknade allvarligt. Hennes släktingar vägrade befatta sig med katterna. Alternativet att åter sätta ut dem på gatan var uteslutet. Kvinnan ringde och klargjorde situationen för Mihaela Baisan som driver det lilla privata hägnet STAAD i staden. Hon hade inte plats för katterna men förstod samtidigt att det var deras enda chans att faktiskt överleva. Några dagar senare flyttade mamma Mimi och kattungarna Angus och Jiglley ( dessa två finns redan i goda hem i Sverige ) in hos Mihaela. Inte många dagar därefter fick Mihaela en morgon en överraskning – Mimi hade varit dräktig och fått ytterligare kattungar; Steffi som nu också fått sitt evighetshem i Sverige, Spider samt sotsvarta Bebe. Då katternas tillvaro är ytterst begränsande har såväl Mimi som hennes ”barn” ett mycket stort behov av att få flygbiljetten till Sverige – och ett liv som bortskämda familjekatter.

Mimi är en mycket vänlig och snäll katt. Hon älskar att vara nära, kela och mysa. Gärna sitter hon en stund i famnen och spinner, bara någon hade tid. Trots sin tillvaro där ingen exponering mot omvärlden äger rum är hon nyfiken på nya människor och tar tillfället i akt att lägga beslag på oss en stund. Med sin goda sociala förmåga har hon stora möjligheter att snabbt bli en framtida älskad familjekatt. Hon har varit en fantastisk kattmamma som skött om sina små på bästa sätt. De håller sig gärna nära henne – men även andra katter har förtroende för henne.

Till vår vackra Mimi söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem där hon får stå i centrum och äntligen bli den älskade familjemedlem hon så gärna vill bli. Hon placeras helst tillsammans med vackre sonen Bebe och vi har då ett speciellt erbjudande till det nya hemmet.


 


%d bloggare gillar detta: