Milo – Hundhjälpen

Född: 2020, sept
Kön: Hane
Höjd: ca 50-60 cm
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt: ca 21 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 4500 kr
Övrig information: 

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2021-09-08
Senast uppdaterad: 2021-09-25
Ankom Sverige: mars 2021


Milo är en hund som kommit till Sverige via en annan förening som inte längre finns. Ingen tog då heller ansvar för Milo när situationen i hemmet inte fungerade. Då alternativet var avlivning så blev Milo i stället en Hundhjälpen-hund. Han fick flytta till en fantastisk fodervärd utanför Kalmar där han nu väntar på sitt evighetshem. Så här skriver jourmatte om sin skyddsling:

”Milo är glad och busig men är mycket reserverad mot nya människor innan han vet att de är gjorda av köttbullar och ger honom space och visar att de kan läsa hund. Då blir han väldigt kärleksfull, men har ändå alltid lite osäkerhet i botten och mår bra av att man fortsätter läsa hans kroppsspråk bortom svansen. Han vill gärna välja vid interaktion, och inte bli tvingad. Har klippt alla klor, en tass i taget med färskfoder muta, som gått bra. Han håller sig undan hundarna så antingen bör han få bo själv eller med en väldigt mjuk och försiktig tik. Inga barn. Trivs ute i markerna, gillar vara strosa runt och upptäcka.”

Där har vi Milo i ett nötskal. Vi söker nu för hans räkning det rätta hemmet där man har förståelse för hans integritet och inte frestas till experimenterande. Milos människa kommer att bli ALLT för honom och det räcker. Hans framtida hem är lugnt beläget och man bör vara intresserad av vistelse ute i markerna där Milo stortrivs. Barn är för hundar svåra att läsa av och därför ska det inte finnas barn i hemmet. En mjuk och vänlig tik kan bli en fantastisk ledsagare / hundkamrat men Milo är lika nöjd med att bara får bo med sin människa. Milo väntar på att få träffa Dig i sitt jourhem.


 


%d bloggare gillar detta: