Milly – Hundhjälpen

Född: 2016 feb
Kön: Tik
Höjd: 43 cm
Längd: 45 cm
Hals: 35 cm
Bröst: 57 cm
Vikt: 12,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3500 kr
Övrig information: Milly finns hos fodervärd i Kristianstad där hon gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-07-10
Senast uppdaterad: 2018-02-03
Ankom Sverige: 2017-11-26


En vacker vårdag hittades lilla Milly och brodern Craig i utkanten av staden Cernavoda i södra Rumänien. De två småttingarna var bara månaden gamla och helt oförmögna att klara sig själv. Det fanns ingen mamma i närheten så hur valparna hamnat vid vägkanten är en öppen fråga. De hade inte klarat att kravla sig dit själv. Kanske någon placerat dem där i okänt syfte. Det är i Rumänien vanligt att göra sig av med oönskade djur genom att bara sätta ut dem någonstans – att klara sig själv eller kanske hittas av någon. Inte många ”hittas” dock – de flesta människor går / kör förbi. Milly och Craig hade turen att finnas i Cernavoda där SaveTheDogs arbetat aktivt med hjälp till djur i nöd sedan 2002. De två valparna sågs från bilen av en av föreningens chaufförer – som lugnt stannade – plockade upp småttingarna – och körde till hägnet med dem. När det gäller så små valpar är det tyvärr vanligt att de är så illa däran att de inte klarar sig. De här två hade dock livsgnista och även om de var svaga och ynkliga så åt de med god aptit och återhämtade sig snabbt. Nu presenterar vi vår vackra Milly för Hundhjälpens alla vänner, med förhoppningen att hon ska finna sitt evighetshem här i Sverige.

Milly är en mycket mjuk och vänlig tjej. Som de flesta hundar som växer upp i hägnet är hon osäker i nya situationer och med nya människor – ett hälsosamt beteende i ett ganska fientligt samhälle. I hägnet finns dock bara snälla människor och Milly har blivit god vän med några av skötarna, men föredrar att umgås lite avskilt från de andra hundarna som annars framfusigt pockar på uppmärksamheten. Vi är ju nya bekantskaper så Milly väljer att studera oss en bit på håll till att börja med. Vi är väldigt vana med detta och låter Milly lugnt fundera. När vi så småningom får kontakt blir hon väldigt lycklig och låter sig gärna smekas över den lena pälsen. Det blir också en liten promenad så att hon ska få se lite mer än bara sin inhägnad och lekparken. Milly gör sitt bästa och traskar vid vår sida – lite fundersam på vad som är på gång. Hon är en ljuvlig tjej med fantastisk potential – men behöver få landa i lugn miljö och hitta sitt självförtroende. I hundgruppen accepteras Milly av samtliga hundar och får vara med när det gäller. Hon har även fått träffa några av de katter som finns i hägnet och inte gjort någon affär av det. Till vår rara Milly söker vi nu ett livslångt, tryggt hem där hon får bli en älskad prinsessa. Hemmet ska vara lugnt beläget och barn under skolåldern bör inte finnas hemma. Milly vill bo med en trygg och snäll hundkamrat som kan hjälpa henne tillrätta i det nya livet.


Text från Sverige
Februari 2018
:
Milly är en liten, ljuv viol som behöver lite extra kärlek för att blomma upp. Hon är en vänlig och rar tjej som önskar sig ett lugnt och tryggt hem där man har mycket tid att ägna henne och där hon får lite hjälp att stärka sitt självförtroende. Idealiskt finns det en något äldre hund i hemmet som kan inge trygghet och samtidigt visa hur livet levs här i Sverige. Milly vill så gärna – men vågar inte riktigt på egen hand. Hon kan bo som ensam hund också, under förutsättning att man har mycket tid att tillbringa med henne. Hemmet ska inte vara centralt beläget och fick Milly välja så vill hon ha en trädgård / täppa att strosa runt i. Inga barn under skolåldern då de kan skrämma henne. Milly har en längtan att få känna sig välkommen och älskad – vi söker nu hemmet som kan uppfylla denna önskan. I Milly får du en tillgiven och lyhörd liten vän.%d bloggare gillar detta: