Mike – Hundhjälpen

Född: 2015 aug
Kön: Hane
Höjd: 38 cm
Längd: 41 cm
Hals: 29 cm
Bröst: 47 cm
Vikt: 8,2 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Mike finns för närvarande i Östersund, men behöver ett nytt hem.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-12-01
Senast uppdaterad: 2018-09-27
Ankom Sverige: 2018-02-17


I Sverige:
Mike är en stor personlighet i en liten kropp. Han är intresserad av allt runtomkring sig och vill ha koll på läget. I sin hemmiljö upplevs han lugn och trygg och där ligger han gärna med i soffan vid kvällens TV-tittande. Han älskar att ligga nära och bli kelad med men det ska vara på hans villkor – han bestämmer själv när det räcker och vill då bara ”vara med”.

Mike är klipsk och har lätt för att lära sig nya saker, givetvis med godbitar och beröm som belöning. I sin egen flock fungerar han bra och han gillar att busa men blir leken för vild måste man bryta. Att åka bil går bra men även där vill han gärna titta ut och ha koll hela tiden. Mike har träffat några barn och det har gått bra, men vi vill inte att det finns barn i det nya hemmet. Överraskar man honom kan han bli mycket rädd och skärrad. Främmande hundar kan skrämma honom – säkerligen relaterat till hans sorgliga bakgrund. Människor som är ”yviga” i sitt sätt är också skrämmande, och man bör därför i det nya hemmet tänka på kroppsspråk och tonläge. Mike behöver få bo i en lugn miljö där han inte behöver hantera situationer som stressar honom. Hemmet bör ligga i marknivå med en egen trädgård / täppa.

Historik:
Ett äldre par anlände till Footprints of Joy med en liten hund i koppel. Hunden stretade vilt och försökte hålla sig långt från paret. Dessa krävde att man tog hand om hunden bums och åkte sedan därifrån utan ytterligare förklaringar. En månad senare fick SaveTheDogs ett brev från en ung kvinna som varit Mikes ägare. Hon hade fått arbete utomlands och lämnat honom i sina föräldrars vård. Utan att meddela henne hade de gjort sig av med honom. Man stämde möte med den unga kvinnan vid ett senare tillfälle men hon dök aldrig upp. Mike övergavs alltså igen. Han bär med sig en stor sorg, av ensamhet och förtvivlan. Vi tror inte att han behandlats väl där han bott. Inledningsvis var han mycket rädd för personalen men flera har nu fått hans förtroende och han skiner upp i deras närhet. Hägnet är tufft för lille Mike som aldrig bott med så många hundar tidigare och i en så pressande miljö. Han hoppas nu att den snällaste matten / hussen i världen ska få syn på honom och äntligen ge honom hemmet där man aldrig kommer att överge honom igen. Här har vi vår lille Mike!%d bloggare gillar detta: