Mike – Hundhjälpen

Född: 2015 aug
Kön: Hane
Höjd: 38 cm
Längd: 41 cm
Hals: 29 cm
Bröst: 47 cm
Vikt: 8,2 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-12-01
Senast uppdaterad: 2017-12-01
Ankom Sverige:


Ett äldre par anlände till Footprints of Joy med en liten hund i koppel. Hunden stretade vilt och försökte hålla sig långt från paret. Dessa krävde att man tog hand om hunden bums och åkte sedan därifrån utan ytterligare förklaringar. En månad senare fick SaveTheDogs ett brev från en ung kvinna som varit Mikes ägare. Hon hade fått arbete utomlands och lämnat honom i sina föräldrars vård. Utan att meddela henne hade de gjort sig av med honom. Man stämde möte med den unga kvinnan vid ett senare tillfälle men hon dök aldrig upp. Mike övergavs alltså igen. Han bär med sig en stor sorg, av ensamhet och förtvivlan. Vi tror inte att han behandlats väl där han bott. Inledningsvis var han mycket rädd för personalen men flera har nu fått hans förtroende och han skiner upp i deras närhet. Hägnet är tufft för lille Mike som aldrig bott med så många hundar tidigare och i en så pressande miljö. Han hoppas nu att den snällaste matten / hussen i världen ska få syn på honom och äntligen ge honom hemmet där man aldrig kommer att överge honom igen. Här har vi vår lille Mike!

Personalen i hägnet har funderat mycket kring Mike och förstått att han haft det väldigt svårt. Det verkar som inte bara människor varit elaka honom utan kanske även andra hundar. Trots att Mike vid det här laget tycker om några ur den kvinnliga personalen är han mycket rädd för männen. Han blir väldigt skärrad när han råkar in i en pressad situation. Det skär i hjärtat att se hur rädd han blir. Vi får umgås med honom en liten stund då han snabbt förstår att vi är den vänliga typen av människor. Vi är dock noga med att föra ett lugnt kroppsspråk och hålla samtalstonen låg och lugn. När han känner sig trygg blir Mike väldigt kelig och t o m lite lekfull. Vi busar till det lite utan att det blir för livligt och Mike får då en lycklig glimt i ögonen. Han följer gärna med på en liten promenad i omgivningarna där det finns mycket intressant att titta på och snusa på. Personalen berättar att han gärna håller sig lite för sig själv bland de andra hundarna. Han känner sig inte bekväm med många hundar på ett begränsat område. Någon bästis har han inte hittat, men han har en bra relation till några trygga tikar. Mike har ännu inte fått träffa några av hägnets katter, men med en hundvan katt och lite tålamod / övervakning så tror vi att han nog i framtiden kan dela hemmet även med en katt.

Till vår lille charmör Mike söker vi nu ett lugnt och tryggt hem där han i sin egen takt får stärka sitt självförtroende. ’Barn under tonåren bör inte finnas i hemmet, som bör vara lugnt beläget och gärna ha en egen trädgård / täppa där Mike får strosa runt inledningsvis. Han kan bo som ensam hund där man har mycket tid att ägna honom, men delar annars gärna hemmet med en trygg och stabil tik.%d bloggare gillar detta: