Mike – Hundhjälpen

Född: 2015 aug
Kön: Hane
Höjd: 38 cm
Längd: 41 cm
Hals: 29 cm
Bröst: 47 cm
Vikt: 8,2 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Mike finns i Strömsund där han gärna träffar snälla intresserade

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2019-06-30
Senast uppdaterad: 2019-06-30
Ankom Sverige: 2018-02-17


I Sverige:
Mike är en stor personlighet i en liten kropp. Han har en svår bakgrund där han gång på gång svikits av människor. I grunden är Mike en glad och nyfiken grabb som intresserar sig för allt runtomkring och vill ha koll på läget. Han älskar sina skogspromenader och hämtar då små presenter från naturen till matte. Han har dagar när han mest vill vara i fred och då är det viktigt att inte tvinga sig på honom utan låta honom lugnt ägna sig åt sina funderingar. Han älskar annars att ligga nära och bli kelad med men det ska vara på hans villkor – han bestämmer själv när det räcker och vill då bara ”vara med”.
Mike är klipsk och har lätt för att lära sig nya saker, givetvis med godbitar och beröm som belöning. Han blir lätt stressad av hundar runtomkring och vi tror att han i sitt nya hem skulle trivas bäst som ensam hund – då får han själv lägga beslag på mattes / husses omsorger och behöver inte konkurrera om resurser med en annan hund. Främmande hundar kan skrämma honom – säkerligen relaterat till hans sorgliga bakgrund. Människor som är ”yviga” i sitt sätt är också skrämmande, och man bör därför i det nya hemmet tänka på kroppsspråk och tonläge. Mike behöver få bo i en lugn och trygg miljö där han inte behöver hantera situationer som stressar honom. Hemmet bör ligga i marknivå med en egen trädgård / täppa där han i lugn och ro kan få strosa runt. Inga barn under tonåren.

Bakgrund:
Ett äldre par anlände till Footprints of Joy med en liten hund i koppel. Hunden stretade vilt och försökte hålla sig långt från paret. Dessa krävde att man tog hand om hunden bums och åkte sedan därifrån utan ytterligare förklaringar. En månad senare fick SaveTheDogs ett brev från en ung kvinna som varit Mikes ägare. Hon hade fått arbete utomlands och lämnat honom i sina föräldrars vård. Utan att meddela henne hade de gjort sig av med honom. Man stämde möte med den unga kvinnan vid ett senare tillfälle men hon dök aldrig upp. Mike övergavs alltså igen. Han bär med sig en stor sorg, grundad på ensamhet och förtvivlan. Vi tror inte att han behandlats väl där han bott. Inledningsvis var han mycket rädd för personalen men flera har nu fått hans förtroende och han skiner upp i deras närhet. Hägnet är tufft för lille Mike som aldrig bott med så många hundar tidigare och i en så pressande miljö. Han hoppas nu att den snällaste matten / hussen i världen ska få syn på honom och äntligen ge honom hemmet där man aldrig kommer att överge honom igen. Här har vi vår lille Mike!%d bloggare gillar detta: