Miet – Hundhjälpen

Född: 2016 sep
Kön: Tik
Höjd: 52 cm
Längd: 53 cm
Hals: 46 cm
Bröst: 73 cm
Vikt: 24,6 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3500 kr
Övrig information: Miet finns hos fodervärd i Stockholm, där hon gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-06-04
Senast uppdaterad: 2018-03-15
Ankom Sverige: 2018-01-13


Miet hittades i sista stund tillsammans med brodern Petter. Det var redan i slutet av oktober och nätterna började vara kalla. Valparna var bara 6-7 veckor gamla när en av SaveTheDogs chaufförer passerade Cernavodas centrala delar och där såg småttingarna på en gräsmatta. Självklart hade de små inte tagit sig dit för egen maskin, utan någon hade placerat dem där – som oönskade. Man kan fråga sig varför någon gör något så dumt när räddningen, dvs hägnet ligger några hundra meter bort – där valparna givetvis hade tagits emot. Valparna hade inte överlevt utan hjälp. De var för små för att hitta mat själva och löpte stora risker i trafik, bland aggressiva hundar och bland illasinnade människor. Chauffören stannade, plockade upp dem och körde dem till hägnet. Så är små valpar är alltid ett frågetecken – kommer de att överleva? Många gör det inte – men Miet och Petter kämpade och tog sig igenom kriserna. De är idag två underbara, unga hundar som båda förtjänar liv utanför hägnet. Brodern Petter har redan haft turen på sin sida och kommer under sommaren att flytta till sitt nya hem i Finland. Miet väntar ännu. Här har vi vår söta tjej!

Miet är en vänlig och lite försiktig själ. Hon står bakom sin bror och avvaktar när vi kommer in i deras inhägnad. Efter en stund hämtar hon de godbitar vi sträcker fram och tittar nyfiket efter fler. Vi ser att hon har en stor önskan att bekanta sig – men som de flesta hundar som är uppvuxna i hägnmiljö känner hon sig osäker inför nya människor. Detta gäller givetvis även nya miljöer. Det är viktigt att man i det nya hemmet förstår hennes osäkerhet och inte forcerar henne utöver hennes förmåga. Vi är vana med dessa hundar och rör oss därför lugnt runtomkring henne och talar med mjuka röster för att vinna hennes förtroende. När vi efter en stund etablerat kontakten ser vi hur lycklig hon blir när vi smeker henne över den lena pälsen. Miet leker gärna med andra unga hundar och allra helst med brodern Petter – som är hennes stora stöd Hon har många goda vänner bland de andra, unga hundarna och bjuds ofta in till lek och spring. Att få gå till lekparken med kamraterna är det bästa hon vet. Där slappnar hon av och den busiga sidan tittar fram. Miet har även fått träffa några av de omhändertagna katter som också bor i hägnet – och var väldigt förtjust i dem.

Till vår sötaste Miet söker vi nu ett livslångt, varmt välkomnande hem där hon får bli oerhört viktig. Hemmet ska vara lugnt beläget och barn under skolåldern bör inte finnas hemma. Miet vill bo med en trygg och snäll hundkamrat som kan hjälpa henne tillrätta i det nya livet.

Obs att mått och vikt är vid ca 8 månaders ålder och Miet kommer att växa ytterligare.


Text från Sverige
Januari 2018:

Vad hände? När vackra Miet fick lämna hägnet blommade hon upp! Visst är hon en lite försiktig tjej ännu men den superblyga hunden som drog sig undan och gömde sig är borta. Miet har krupit ur sitt skal och börjar nu upptäcka att livet kan vara trevligt. Hägnmiljön har hämmat henne svårt. Miet är plötsligt en glad och nyfiken tjej som lite försiktigt men med stort intresse utforskar omgivningarna med stöd av trygga fodermatte. Hon är mycket tillgiven och älskar att få mysa. Här finns nu en fantastisk tjej som söker ett fantastiskt hem – i lugn miljö och utan småbarn. Hon skulle trivas extra bra i sitt nya hem om det fanns en trevlig hundkamrat där.Bilder från Sverige:

Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: