Mickey – Hundhjälpen

Född: 2017 mar
Kön: Hane
Höjd: 30 cm
Längd: 35 cm
Hals: 27 cm
Bröst:
Vikt: 5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information: Observera att mått och vikt är vid ca 8 månaders ålder och att Mickey kommer att växa något ytterligare.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-12-02
Senast uppdaterad: 2017-12-02
Ankom Sverige: 208-01-13


Unge Mickey hittades vid vägkanten vid den starkt trafikerade vägen mellan Mangalia och Constanta vid Svarta Havet. Den ca två månader gamla valpen hittades tillsammans med en vuxen hane, kanske de levt tillsammans någonstans och sedan dumpats tillsammans. Det är tyvärr vanligt att dumpa hundar från bilar – som sedan skyndsamt kör därifrån. Kvar står då förtvivlade hundar som inte förstår vad som hänt eller var de är. Mickey var medvetslös när Mihaela hittade honom. Han var så undernärd och uttorkad att han kändes som en liten pälspåse med lite små skelettdelar inuti. Han fick följa med Mihaela hem och hon avsatte där de närmaste dygnen till att försöka hålla honom vid liv. Själv tvivlade hon starkt på att hon skulle lyckas. Mickey låg blick stilla de två första dygnen och fick näringsvätska genom en spruta direkt i munnen. Dag tre började han röra huvudet mot maten. Dag fyra försökte han stå upp, men det tog ännu några dagar innan det lyckades. Bokstavligen sliten ur dödens käftar tar sig nu Mickey fram i livet och har för avsikt att ta sig ända till Sverige. Vem öppnar sitt hem för vår lille krabat?

Mickey är en glad, liten kille som uppsluppet hoppar runtomkring oss för göra oss påminda om att han är här – är snäll – och vill sitta i famnen en stund. Det här är en grabb med ett stort behov av närhet och han påpekar det själv genom sitt kontaktsökande sätt. Givetvis har vi en ledig famn att upplåta och tillsammans funderar vi lite kring framtiden och möjligheten att hitta ett evighetshem. Mickey lyssnar, knölar ihop sig och njuter tills det blir lite obekvämt. Vi avslutar samvaron med att leka lite med en boll som Mickey gärna springer efter. Därefter traskar han nöjt in i sin inhägnad för lite sovande. Han bor tillsammans med andra, lite mindre hundar som han har en bra relation till. Mickey tar aktivt del i de få aktiviteter som bjuds och vilar sedan lugnt med de andra. Med sitt vänliga sätt tror vi att han även kommer att kunna bli god vän med en katt – om en sådan skulle finnas i det nya hemmet.

Till vår rare Mickey söker vi nu ett livslångt, tryggt och kärleksfullt hem där han får utvecklas till en glad och stabil unghund. Han har inget emot att bo som ensam hund för att på så sätt få lägga beslag på all uppmärksamhet – men delar annars även gärna hemmet med en annan, snäll hundkamrat. Hemmet ska inte ligga centralt och barn under skolåldern bör inte finnas hemma.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: