Michael – Hundhjälpen

Född: 2016 sep
Kön: Hane
Höjd: 61 cm
Längd: 61 cm
Hals: 43 cm
Bröst: 76 cm
Vikt: 27 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-04-27
Senast uppdaterad: 2018-04-27
Ankom Sverige: 2018-07-05


De som arbetar vid hägnet är vana vid diverse överraskningar på mornarna. Det är inte ovanligt att både katter och hundar avlämnas under de mörka timmarna. Denna oktobermorgon stod återigen en kartong vid ingången till hägnet. Det var alldeles tyst och stilla inuti och man fruktade att den som fanns därinne inte levde. Mycket liv var det då heller inte i den lille fläckige parveln som låg där inuti. Valpen var bara ca en månad gammal och mycket svag. Så här unga valpar överlever vanligtvis inte, men Michael hade kämpaglöd. Personalen gjorde bästa för att hjälpa honom och de lyckades. Efter en vecka började Michael ställa sig upp på vingliga ben och sedan gick det raskt framåt. Han är idag en mycket ståtlig, ung herre med ett gott öga till sina räddare. När de kliar honom lite lätt njuter han och trycker sig emot dem så de nästan stjälper. Michael har så mycket att erbjuda sin nya familj att varje ytterligare dag i hägnet känns som ett slöseri med hans tid. Från hans sida är allt klart nu, passet är utfärdat och bara flygbiljetten saknas – hem till Dig? Här har vi Michael!

När vi träffar Michael blir vi alltid glada. Första gången han träffar en ny person vill han avvakta en minut eller två. Redan bekanta hälsas med entusiasm. Michael ger ett intryck av att vara väldigt nyfiken och detta bekräftas när vi ser hur han noga genomsöker våra väskor – som givetvis bär med sig dofter av andra hundar – och de åsnor vi precis besökt. Han ställer gärna upp och går en liten promenad och det är härligt att se hur han trivs med den kortvariga frihet det innebär – en stund då han får stå i fokus och även får ägna sig åt favoritsysselsättningen – att undersöka alla de intressanta dofter som marken bär med sig. Michael är i hundsällskap en lättsam grabb som har bra relationer med samtliga hundar i inhägnaden. Han är duktig på att läsa av de andra hundarnas kroppsspråk och anpassar sig därefter för att göra umgänget lättsamt och tryggt. I sällskap av unga hundar blir det mycket spring och bus. Michael har träffat några av de katter som bor i hägnet och genast etablerat en vänskaplig relation.

Till vår stilige charmör Michael söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får fortsätta sin positiva utveckling och samtidigt bli någons allra bäste vän. Hemmet bör inte vara centralt beläget i ett större samhälle. Inga barn under skolåldern. Michael vill gärna bo med en trevlig hundkamrat som kan vara hans stöd i det nya livet.%d bloggare gillar detta: